1973 BMW 2002 Tii specifikation

BMW är en akronym för bayerska Motor Works. Bilen Företaget är tysk-baserad och har utformats bilar sedan 1928, men det var inte förrän på 1970-talet som BMW etablerat en närvaro inom bilindustrin med 2002 Tii. Den 1973 BMW 2002 Tii var en uppgradering till sin föregångare, 2002 Ti, och enligt amerikanska bildelar, "anses vara den mest populära 2002-modellen tillverkas på 1970-talet." BMW 2002 Tii-modellen tillverkades 1971-1975. Motor

1973 BMW 2002 Tii har Inline, vattenkyld 4-cylindrig, enkel överliggande kamaxel (SOHC) motor. En inline, eller rak motor är en motor med alla cylindrar fodrade i rad. I fallet med den 2002 Tii, det finns fyra cylindrar. Denna motortyp är relativt enkel att bygga och tillräckligt liten för att tillåta att den kan monteras under huven i alla lägen. SOHC betyder att motorn använder en kamaxel i varje cylinder för att driva avgaserna och intag ventiler. Topphastigheten på 2002 Tii är 130 mph. Trots motorns lilla storlek, kan bilen gå från 0 till 60 mph på 7,5 sekunder.
Transmission och Suspension

Överföringen av 1973 BMW 2002 Tii är en fyrväxlad synkroniserad manuell växellåda, vilket innebär att transmissionen växlar växlar, och kugghjulen roterar med samma hastighet, vilket möjliggör en smidigare känsla. En femväxlad manuell växellåda är också tillgänglig. Bilens främre hjulupphängningen består av MacPherson fjäderben, spiralfjädrar och en krängningshämmare. Denna suspension typ används ofta i moderna fordon och är uppkallad efter Earle S. MacPherson som baserade sin design på en liknande skapelse av Guido Fornaca s, som arbetade för Fiat. Upphängningssystemet kombinerar spiralfjädrar och stötdämpare till en enhet, medan den krängningshämmaren hindrar fordonet från att rulla i händelse av att ta en sväng för fort. Den bakre fjädring består av semi-länkarmar, spiralfjädrar och krängningshämmare. Semi-bakarmsupphängning innebär bakarmen lutar mellan 50 och 70 grader. Addera ditt främre och bakre bromsarna

1973 BMW 2002 Tii har fast- bromsok skivbromsar på fram-och simplex trumbromsar på baksidan. Trumbromsar är inrymda i en rund trumma som roterar tillsammans med hjulet. Inne i trumman är en uppsättning av skor som trycker mot trumman och bromsa hjulet när bromspedalen är nedtryckt. Skivbromsar förlitar sig på samma grundläggande principer, men i stället för att inhysa de viktigaste komponenterna i ett metallfat, skivbromsar använder en smal rotor och liten tjocklek för att stoppa hjulet rörelse. Inom bromsok är två bromsbelägg, en på vardera sidan av rotorn att klämma ihop då bromspedalen trycks ner.
Slutsats

1973 BMW 2002 Tii har blivit en ikon för bilföretaget, som främjar detta arv genom att reservdelar lätt kan uppnås genom sin service support division kallas Mobile Tradition. Med den här tjänsten finns, är lockelsen av att äga en 2002 Tii mer än stolthet ägande, men tillit och pålitlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113162.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.