Verktyg för Suspension

Suspensionen i ditt fordon, oavsett om det är en motorcykel eller en kompakt bil, är en mycket viktig fråga för dig som förare. Med rätt verktyg och rätt utrustning är det möjligt att hålla din fjädring jämn och nivå. Däremot är det viktigt att du vet precis vilka verktyg du behöver för att utföra varje jobb. Spiralfjäder Kompressor

bilens spiralfjädrar är en viktig del av dess stabilitet. Dessa fjädrar att hålla trycket på ramen, absorberar stötar och ta stammen bort av bilens olika delar och bitar. Dessa fjädrar arbetar tillsammans med dina stötdämpare när installerats korrekt. En spiralfjäder kompressor är ett verktyg som du använder för att komprimera fjädern så att du kan installera det ordentligt. Om du inte komprimera fjädern sin minsta längd, så det finns inget sätt du kommer att kunna få båda ändarna av den installerade.
Justering Skiftnyckel

En justering skiftnyckel är tänkt att användas som en hävstång för att justera spänningen och täthet bakre tå på fjädringen. Suspensionen tå är i vilken riktning hjulen avviker från raka, och vinkeln för denna tå kan hjälpa till att absorbera kraften från väg stötar. En justering skiftnyckel formas annorlunda från en traditionell, öppen nyckel, och det är tänkt att passa just i din bak-tåparti. Det är viktigt att du vet ungefär hur tätt det området borde vara men. Om du drar åt det för mycket med skiftnyckel, kan du bryta delar av din fjädring under körning. Om du gör det för löst men kunde bitarna skaka sönder.
Kulled Separator

kulleder på din bil likna lederna axeln, förutom att de ansluter styrarmarna till styrningen knogarna så att din styrning och fjädring kan samverka korrekt. En kulled separator är ett verktyg som ser ut som en stämgaffel. Som namnet antyder, ger en kulled separator du öppna kulleden. Detta kan användas för att göra reparationer av skadade kulleder, eller för att ersätta en gammal kulleden. Detta är en svår bit fordonsindustrin kirurgi, och du måste ha rätt verktyg när du ska börja försöka fixa de komponenter i bilens fjädring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113132.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.