Instruktioner för Trailer Hubbar

En hjulnav håller däcket och axel tillsammans. Däcket är fäst vid navet, som passar på axeln, som förbinder däck till din släpvagn och skyddar vad du dragande. Därför påverkar navet nyttan av din släpvagn. Om den är felaktigt installerad, då försämrad styrning, dålig däck anpassning, trasiga axlar eller skador på ditt fordon kan förekomma. Instruktioner för släpvagn nav skulle vara att plocka isär och sätta ihop din hubb ungefär var 10.000 miles för att säkerställa att det är i gott skick. Saker du behöver
Tänger Hammer
Wrench
Lagerfett
Bearing Buddy (tillval) katalog Lösningsmedel
Inre & Yttre Kullager
Seals sälja Grease cap
Sprint
Kronmutter
Visa fler instruktioner
bort Trailer hubbar
1

bort däcket och fett cap. Fettet, eller damm, lock passar över utsidan av navet för att hålla smuts och vatten ut och fett i. Du kan ta bort den med en skruvmejsel.
2

Ta slottet muttern sitter på spindel. Slottet muttern är i centrum av navet under fettet locket och håller navet och lagren på plats på axeln. För att göra detta, dra ut sprinten och använd en skruvmejsel för att bända slottet mutter off.
3

bort navet. En välskött hubb ska glida rätt av spindeln, men navet kan hålla sig till spindeln i vissa fall. I en sådan situation, vara noga med att inte dra navet av medan lagren och tätning på spindeln. Också, inte skada spindeln. Använd skruvmejsel och /eller hammare för att tvinga hela aggregatet lös.
4

Byt spindeln om det inte verkar finnas någon skada. Eventuella skador på ytan på en spindel kan bära ner nya lager och tätningar mycket snabbt. Som ett test, drar med nageln över spindeln. Om nageln fångster, måste du investera i en ny spindel.
Tar Hub Apart
5

Ta bort det inre lagret och tätningen. Var försiktig så att du inte skadar navet. Du kan bända dessa båda bort med en skruvmejsel.
6

Rengör lagren och låt dem torka. Använd ett lösningsmedel för att lösa upp gammalt fett. Om dina lagren är skadade och måste bytas ut, det finns en graverad referensnummer på dina lager anger diameter behövs för just din hubb.
7

Kontrollera tätningen. Du kommer att behöva byta ut den om tätningen saknar elasticitet eller verkar vara sprickbildning. Leta efter de nummer stämplat på din nuvarande tätning för att köpa en ny som passar din hubb.
8

Rengör den inre delen av navet. Ju renare navet, desto lättare ominstallation vara och längre nya delar kommer att pågå.
9

Rengör spindeln. Addera Montering
10 < p> Smörj den inre ytan av navet i en allmän nyttofordonstrailer. Om du arbetar på en båttrailer, fett hela navet.
11

Packa lagren med fett. Fettet minskar värmen biprodukt och minskar friktionen orsakas när dina däck spinn. Du kan använda din Bearing Buddy för detta. Den är utformad för att tillåta dig att injicera fett i lagret utan att behöva packa in det för hand.
12

in det inre lagret och tätningen. Tryck på tätningen i det inre navet tills den är jäms med navet. Applicera fett, skjut navet tillbaka på spindeln.
13

in yttre lagret och tätningen medan navet är på spindeln.
14

Installera kronmutter , säkra med sprinten. Sätt sedan tillbaka dammskyddet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113088.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.