Hur identifiera Trailer elektriska problem

Trailer elektriska system har två delar: belysningssystemet, som alla vagnar har, och det elektriska bromssystemet, vilket ditt släp kan eller inte kan ha. Kraften för vagnens elsystem kommer från dragfordonet, genom anslutningskontakten. Använd en steg-för-steg metod för att diagnostisera trailer elsystem, utesluta problem med varje komponent och fortsätter tills den felaktiga området hittas. Saker du behöver
testlampa trådar
Jumper
grundläggande handverktyg
reservglödlampor
Visa fler instruktioner
1

Anslut jordterminalen av testet ljuset till en metalldel på dragfordonet som är ansluten till ramen. Du kan använda mottagaren, stötfångare eller själva ramen.
2

Slå på strålkastarna från dragfordonet. Använd sonden slutet av testet ljus att röra terminalerna på släpvagnen kontakten på dragfordonet en i taget. När du pekar åtminstone en terminal, bör testet ljuset lysa. Om den inte gör det, har ledningar i dragfordonet ett fel som måste rättas till innan du går vidare.
3

Koppla in trailern elektriska kontakten till dragfordonet kontakten. Med strålkastare påslagen, bedöma vilka lampor som inte fungerar. Vrid nyckeln på och kontrollera blinkers för att se om de fungerar. Ha en hjälpare tryck på bromspedalen för att se till att bromsljusen fungerar. Anteckna eventuella lampor som inte fungerar.
4

Ta ut glödlampan från ljus som inte fungerar. Inspektera glödlampa för en trasig glödtråd inuti, liksom svarta ytor på glaset. Dessa kan indikera en trasig glödlampa. Om möjligt, prova en ny lampa och se om det fungerar.
5

Test ljuset uttaget för strömmen med testet ljuset röra sonden till den elektriska kontakten längst ner i mitten på sockeln. Om den inte lyser, spåra tråden för hand mot dragfordonet strömkontakt, letar efter brott i kabeln, eller korrosion. Kontrollera att alla kontakter: de ska sluta tätt och fritt från korrosion. Exponera ledningar vid varje kontakt, och kolla om makten med testet ljus. När testet visar el närvarande finns felet mellan den punkten och den anslutning som du testat tidigare.
6

Kontrollera sektion av tråden när du har upprättat ha felet noggrant. Om du fortfarande inte kan hitta ett kabelbrott, Anslut en bygel mellan de två punkterna. Om ljusfunktioner, ersätta den del av kabeln med en ny tråd, eftersom pausen kunde döljas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113075.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.