Trailer kontakttyper

För att lagligt dra en släpvagn på allmän väg måste släpvagnen har arbetat trailer lampor. Ledningarna på en trailer är ansluten till fordonet genom att infoga en släpvagn plugg till en motsvarande kontakt. De flesta vagnar och fordon är redan kopplat för anslutning. Typen av kontakt beror på storleken för släpvagnen och kraven för bogsering. Fyra-vägs platt och runt

En fyrvägs platt trailer plugg har fyra plana gavlar, tre män och en hona som motsvarar de tre kvinnliga och en manlig ände med på bilkontakt. Anslutningen ger varselljus, höger och vänster blinkers, bromsar, elektriska bromsar och jordning. Trailers presenterar fyra-vägs pluggar är lätta, inklusive jet-ski släpvagnar och små Släp. Platt-stil pluggar installeras ofta på bilar och stadsjeepar. Fyrvägs-rundan ger samma anslutningar som fyrvägs platt, men i en annan typ av kontakt

. I stället för en rund plugg med manliga och kvinnliga ändar som sträcker sig utanför pluggen, är pluggen en rund plugg med manliga och kvinnliga ändar som finns inom pluggen. Detta tillför en skyddsnivå till ändarna.
Fem-vägs platt och runt

fem-vägs platta och runda trailer kontakter ger varselljus, back-up lampor , höger och vänster blinkers, bromsar, jordning och grundläggande kontroll av hydrauliska släpvagn. Lätta vagnar med inbyggda bromsfunktioner, såsom små sommarlägret och släpvagnar båt, har fem-vägs pluggar. Majoriteten av släpvagnar har runda fem-vägs pluggar.
Six-Way Round och Square

Sex-vägs runda pluggar används i häst och nytta släp . De innehåller de grundläggande anslutningarna som finns i en fem-vägs plugg, med den extra möjligheten att driva elektriska släpvagn och köra ytterligare el till trailern för försörjning av innerbelysning eller batteriladdare. Adapter finns att anpassa en sex-vägen till ett sju-vägs plugg, om det behövs.
Sju-Way Round Pin och RV Blade

Stora fritids trailers kräver en sju-vägs plugg. De elektriska anslutningarna ger varselljus, bromsljus, blinkers, jordning, back-up lampor, extra el och elektriska bromsar. Det finns två typer av kontakter. Pin-stil pluggar har runda kontakter. RV blade pluggar har platta, metallblad som ger en säker förbindelse i tuffa förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113048.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.