Hur sänder jag en bil till Spanien?

Om du gör en permanent flytt till Spanien och du vill ta din bil så kan du skicka din bil till Europa. Enligt fraktbolag Schumacher Cargo tar sjöfarten generellt tre till fyra veckor, och när du är i det land du har sex månader innan du behöver för att på nytt registrera fordonet. Importera en bil från USA till Europa kan vara knepigt och så kolla alla detaljer i förväg med de spanska myndigheterna samt bil importföretag för att undvika att göra kostsamma misstag. Saker du behöver
Bil information
Registrering
Giltigt körkort för Spanien
Bil importföretag
Telefon
Visa fler instruktioner
1

Kontakta spanska ambassaden för att kontrollera om din bil måste betala importtull. Enligt bil rederiet Car Import i Spanien, om du har ägt bilen under minst sex månader bör du kunna importera den utan att betala tull.
2

Kontakta ett specialistföretag bilimport att kontrollera det bästa och billigaste sättet att importera din bil. Rättfram är inte alltid det billigaste sättet att få din bil till Spanien. Till exempel föreslår bilimport i Spanien som i vissa fall är det billigare att skicka bilen till Förenade kungariket först och registrera den med brittiska plattor innan du skickar den till Spanien.
3

Bestäm hur du vill att din bil att resa. Du kan antingen ha det drivs på ett skepp och säkras med en grupp av bilar eller har det färdas i sin individuella låda. Om du har valt att ha ett företag importera din bil, kommer de att göra arrangemang med rederiet. Om inte så måste du ringa runt själv och förhandla fram ett pris.
4

hämtar din bil från en utsedd docka i Spanien. För att göra detta behöver du ditt körkort, pass och registrering information för att bevisa att det är ditt fordon. Om din bil som importeras av ett företag då de ska plocka upp den för dig, men du måste ge dem ditt registreringsbevis plus fotokopior av ditt pass för tulltjänstemän. Enligt Schumacher Cargo kan du lagligt köra din bil i Spanien i sex månader, förutsatt att du har ett giltigt körkort, försäkringar och dokument för att visa att det är trafiksäkert.
5

påbörja processen att skaffa spanska registreringsskyltarna innan de sex månaderna är upp. För att göra detta Schumacher Cargo antyder att din amerikanska bil kan behöva lite omskrivning för att möta europeiska specifikationer. Omregistrering din bil är en komplicerad process och rekommenderas inte av Car Import I Spanien såvida du talar flytande spanska. Om du är osäker använd ett företag specialiserat import som kommer att göra allt pappersarbete för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113026.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.