Felsökning av en Lester 36V batteriladdare

En batteriladdare är en anordning som tvingar elektrisk ström genom ett uppladdningsbart batteri. Efter laddning kan tidigare tomt batteri användas igen. Liksom all annan batteriladdare, fyller en Lester batteriladdare batteriet med elektrisk ström tills en viss spänning är nådd. Den Lester 36V batteriladdare är konstruerad för att ladda batterierna golfbil. Om du märker att dina batterier räcker betydligt kortare efter laddning eller inte får laddas alls, kanske du vill kontrollera och felsöka din Lester batteriladdare. Saker du behöver
Kontinuitet testare
Visa fler instruktioner
1

Slå på Lester batteriladdare till att börja med felsökningen. Om du arbetar utanför, titta på platsen för laddaren, om den är stationerade utanför, måste laddaren skyddas mot sol och regn.
2

vänta och se om den Lester 36V batteriladdare sättas på. Om laddaren inte startar, det betyder att det är något fel med reläet. Titta på reläet, och se om det stängs ordentligt. Om den inte gör det, stänga den och fortsätt till nästa steg.
3

Kontrollera transformatorn i din Lester 36 V golfbil batteriladdare. Du bör höra ett surrande ljud, annars kontrollera nätsladden för att se om den är korrekt ansluten till eluttaget. Om nätkabeln är ansluten till vägguttaget, använd en kontinuitet testare att kontrollera transformatorn kretsen, efter kopplingsschemat som anges på enheten. Kom ihåg, har kretsen att vara komplett och stängd för att laddaren fungerar.
4

Kontrollera kontinuiteten av hela sladden och själva reläet, med testaren från föregående steg. Kontrollera också om den jordade kontakten på strömsladden är böj, trasig eller skadad.
5

Titta på amperemetern för att se om den registrerar och om det inte gör det, använd en kontinuitet testare att kontrollera laddaren säkring. När amperemetern inte fungerar, innebär att oftast att det finns ett fel i DC-kretsen.
6

Kontrollera laddarens utgång och om det är för lågt, titta på laddaren säkringar. Det är oftast fråga om en säkring gått, så enkelt ersätta den felaktiga att reparera din Lester laddare.
7

Kontrollera batteriet du försöker ladda så väl. En 36V golfbil batteri är egentligen en union av sex 6V batterier kopplade i serie. Lokalisera hydrometer på din golfbil batteri. Kontrollera färgen på elektrolyten i hydrometer och om det är grått eller brunt, det är något fel med batteriet och det måste bytas ut.
8

Tryck på Lester batteriladdare för att känna om det är överhettad. Notera att det måste finnas tillräckligt med luft-flöde runt laddaren och alla dess sidor. Det är bäst att placera Lester laddaren på en plattform och bort från alla väggar.
9

Rengör din Lester batteriladdare regelbundet, minst varje månad, så att kontakterna inte blir smutsiga.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112991.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.