Material för att göra stötstänger för motorer

Motorer med stötstänger drabbas först fordonsindustrin scenen i mitten av förra seklet. Deras design är fortfarande i bruk i dag. En kamaxel överföringar kraft genom dessa stötstänger att manövrera ventiler som möjliggör att motorn drar i bränsle och blåser ut avgaserna. Eftersom ventilen-tåget måste arbeta under ventil-fjäder laster tusentals varv per minut, eller RPM: er, kan vikten och styvheten av komponenterna påverkar motorns hästkrafter och prestanda. Därför maskinbyggare har sökt nya och bättre material att använda när du väljer stötstänger. Stål

Stål är det vanligaste materialet som används för tryckstången konstruktion. Många tillverkare av originalutrustning eller OEM, använd hög kolstål. Detta kan vara tillräckligt när lager ventilfjädrar används vid lägre varvtal. Men när styvare ventilfjädrar införs för högpresterande applikationer, eller varvtal är högre, är något starkare nödvändigt. Ett steg upp från OEM-kvalitet är chrome moly stål som gör en mycket starkare och styvare tryckstången. Formuleringar inkluderar 4130, 4135, och 4140, som alla innehåller krom och molybden som legeringsmedel. Det är där chrome moly stål får namnet CRMO eller chromoly. Addera Aluminum

Aluminium är lättare än stål, eller dess legeringar, och det är också mjukare. Den kan användas för att bygga stötstänger i diameter som är större än de bestånden. Detta ökar styrka, men också förnekar mycket av viktbesparing av aluminium. Dessa stötstänger sägs att tysta en motor, på grund av goda ljuddämpande egenskaper, men har också en större risk för böjning under extrema belastningar. De är inte så bra på att hantera höga varvtal på grund av risken för deformation.
Titanium

Detta är ett mindre vanligt material för stötstänger grund av dess högre kostar och mer begränsade tillgången. Det ger lägre vikt än stål och bättre hållfasthet. Dessa stötstänger sägs att motstå böjning och deformation.
AMC

AMC, eller aluminiummatriskomposit, är en 3M produkt som kombinerar Nextel keramiska fibrer med aluminium för att skapa en material som är mer än 40 procent ljusare än 4130 moly kromstål. Det är också styvare än 4130 och hävdar att erbjuda bättre dämpningsegenskaper, alltför.
Icke-metall

Minst ett patent existerar för en tryckstång gjord av epoxi-harts med grafit eller glasfiber gjuten i att förstärka konstruktionen. Även om detta inte är ett vanligt material för tryckstången konstruktion, är det ett annat alternativ.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112924.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.