Användningsområden för en VW solpaneler

Solenergi har tagit många former sistone. En av de mest nyhetsvärde är berättelsen om en soldriven plan kallas Solar Impulse. Denna numera berömda solar planet används uppemot 12.000 solceller för att utföra sin rekordartade 26 timmar flight.The nästa steg är att segla jorden med samma solenergiteknik. Den genomsnittliga personen kan vara omedvetna om detta, men deras eget fordon kan också använda några solpaneler eller solceller för makt. Några av dessa solceller kan vara i bruk på vardagliga fordon som Volkswagen. Batteriladdare

En av de mer anmärkningsvärda användningsområden för VW solceller är Volkswagen 1CO 915 687 sippra laddare. Några av de elektriska kringutrustning kan skapa en effekt avlopp på fordonets batteri under lagring eller andra stilleståndstider. Folket på VW insett detta och designade och skapade sin sol laddare. Dock är enheten inte en "heltid" laddare och är endast avsedd att användas när tändningen är avstängd. Detta är ett kreativt och grönt sätt att hålla batteriet dör eller utvecklar en låg kostnad. Dock är själva enheten låg spänning (18.8V) och kan inte användas på heltid.
Luftkonditionering och kylning

annat användningsområde för solceller och solenergi är att kyla fordonstrafik miljön och atmosfären. En termostat sensorsystem kan lätt upptäcka den relativa temperaturen inuti fordonet. Denna information kan överföras till en soldriven enhet som tar emot den information som behövs. Informationen omvandlas sedan till en "Go"-signal för kylaggregatet. Den Solbaserad enhetens frånluftsfläkt börjar sedan att transportera bort varm luft från fordonet och ersätts genom att blåsa in svalare luft från utsidan av fordonet. Det har rapporterats att denna enhet inte dränera ström från bilens batteri. Teoretiskt sett ett liknande system skulle kunna användas för att värma upp bilen atmosfären under den kalla årstiden.
Motorkylning

Kanske ännu viktigare än förarens personliga miljö är den verkliga temperaturen hos fordonets motor i sig. Sedan urminnes tider har petroleumbaserade motorteknik åberopas petroleumbaserade kemikalier för att tillförlitligt hålla fordonsmotorer vid relativt svala och manövreras temperaturer. Utan utvecklingen av dessa regimer, skulle det vara omöjligt att driva dessa motorer under en längre tid. En power-effektivt sätt att göra detta är genom användning av solenergi. Den soldrivna motorns kylsystem för närvarande används av minst en motorteknologi. Do It Yourself Technologies

av sin egen natur
har människan börjat använda sig av solceller och solenergi i andra arenor inom fordonsteknik. Några av dessa innovationer har använts trots lagar och förordningar i opposition till dessa kreativa lösningar. En koncern (Verdier) har utvecklat ett konvertibelt inom solenergi teknik som kan stödjas av en VW sol takräcke. Omvandlingen anges som kan driva ett mediacenter och ekologiskt gröna aktiviteter för fordonet. Detta inkluderar energiförbrukningen spåra upp till och med en proaktiv resplan för att optimera energiförbrukningen på språng.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112902.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.