Hur man berättar när en syresensor är defekt?

Bilens syresensor övervakar nivåer av syre i avgaserna. När nivåerna är för rik eller mager, signalerar sensorn datorn att justera luft-till-bränsle som behövs för att minska skadliga utsläpp och säkerställa effektiviteten maximal bränsle och motorns prestanda. Även syre sensorer kan pågå 50.000 miles eller mer, kan de vackla på grund av extrema förhållanden, såsom hög värme. För att förhindra framtida problem med din bil, är det nödvändigt att veta hur du avgör om din sensor är defekt. Saker du behöver
Diagnostic kodläsare
Visa fler instruktioner
1

märker din bils prestanda. Lär dig att känna igen de potentiella indikatorer på en defekt syresensor. Överväga att kolla din bil om du märker en drastisk förändring i bränsleeffektivitet eller överhettning. Andra indikationer på möjliga problem med sensorer är en förändring av prestanda, såsom brist på makt vid acceleration från ett stopp.
2

Heed ditt ljus kontrollera motorn. På bilens instrumentbräda, kommer den "tjänsten bilen snart" eller "check engine" light lyser när bilens datorsystem får en felkod på ett av de system som det verkar. Om symbolen tänds kan det vara ett tecken på att du har problem med syret sensorer. Ofta blir det inga prestandaproblem som du är medveten om när ljuset tänds. Ändå tar den upplysta ljuset kontrollera motorn på allvar och inte ignorera det.
3

Köp en bil diagnostiskt verktyg. Detta kommer att hjälpa dig att precisera huruvida orsaken till din kontrollera motorn ljus eller prestandaproblem beror på ett problem med dina sensorer genom att ge dig en felkod. Diagnosverktyg eller kodläsare för bilar kan köpas på de flesta bildelar eller butiker utbudet.
4

Haka din bil upp till läsaren. Titta i bilens instruktionsbok för att lokalisera bilens dator-kontakt. För de flesta fordon det ligger på den nedre halvan av förarens instrumentbräda, annars kolla mittkonsolen i en plast som täcker på passagerarsidan. Anslut den diagnostiska läsaren i kontakten. Fall anvisningarna på läsaren att hämta felkoden.
5

Leta upp koderna. Din diagnostiskt verktyg kommer med en lista över felkoder. Jämför din kod till de som är listade. Om du inte har tillgång till innebörden av koden kan du gå online till platser som OBD-Codes.com, vilken lista ombord diagnostiska felkoder för fordon (se Resurser). Om din lambdasonden är defekt, kommer det att avspeglas i koden som du får.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112900.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.