Hur avkoda 16-siffriga VIN Numbers

En fordonets chassinummer (VIN) är som sin födelseattest, en unik identifierare som skiljer den från alla andra. Äldre bilmodeller bär 16-siffriga vins, medan nyare vins består av 17 siffror /tecken. Enligt Vinguard.org, i början av 1980 alla tillverkare krävdes av amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (USDOT) att tilldela 17-tecken vins till alla fordon. Genom 1983 introducerade ISO Standard 3779 en standard VIN-system för alla tillverkare. Men innan dess, var systemet inte standardiserad och VIN-kryptering beroende på tillverkaren. VIN innehåller identifierare inklusive ursprungsland, tillverkare, årsmodell och fordonstyp. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på fordonet. Det kan vara stämplat på ovansidan av instrumentbrädan (mot förarsidan), under vindrutan eller på innerdörrpanelen.
2

Notera den första siffran i koden. Denna siffra representerar bilens hemland. Vanligen är 1 eller 4 för USA, är 2 för Kanada, är 3 till Mexiko, är J för Japan, är S för England, är K för Korea, är W för Tyskland och Z är för Italien.
Sida 3

Notera den andra siffran i koden. Detta representerar tillverkaren av fordonet. Till exempel, om tillverkaren är Ford, kommer tecknet att vara F. Likaså A för Audi, B för BMW, 4 för Buick, 6 för Cadillac, 1 för Chevrolet, C för Chrysler, 7 för GM Canada, G för General Motors , H för Honda, L för Lincoln, D för Mercedes Benz, N för Nissan, V för Volvo, T för Toyota och så vidare.
4

Notera den tredje siffran. Denna siffra berättar fordonstypen eller division för tillverkning. Varje tillverkare har sitt eget sätt att använda detta fält. Till exempel, om du är avkodning en Dodge Ram VIN, karaktärerna 4, 5, 6 och 7 representerar mångsidigt passagerare, buss, ofullständig och lastbil, respektive.
5

Notera den fjärde till åttonde siffrorna. Dessa siffror /tecken upptar fem lägen och används av tillverkaren för att identifiera fordonets unika attribut som kaross, motor, modell och serie.
6

Observera nionde tecknet, som kallas " kontrollsiffra. "I stället representerar ett attribut, verifierar denna karaktär VIN noggrannhet och gör bilens VIN unik från alla andra fordon i sitt slag. Enligt Vinguard.org, efter det att tillverkaren bestämmer alla de andra karaktärerna i VIN, är kontrollsiffran beräknas med hjälp av en matematisk beräkning baserad på VIN ställning, prov VIN, tilldelat värde koden, vikt och andra faktorer. Värdena läggs därefter samman och summan divideras med 11. Resultatet är kontrollsiffran numret.
7

Notera 10th karaktär, som identifierar bilens årsmodell. Till exempel 1988 (J), 1989 (K), 1990 (L), 1991 (M), 1992 (N), 1993 (P), 1994 (R), 1995 (S), 1996 (T), 1997 ( V), 1998 (W), 1999 (X), 2000 (Y), 2001 (1), 2002 (2), 2003 (3).
8

Notera den 11: e tecken, som identifierar monteringsfabriken där fordonet monterade. Den 12: e till 16: e siffrorna är serie nummer som används för att identifiera just din bil. Dessa siffror är alltid numeriska, och de identifierar sekvensen av bilproduktion som den kommer ut tillverkarens monteringslinje. Till exempel kan den första bilen att rulla av monteringsbandet vara 00001, medan den andra kan vara 00002 (beroende på tillverkarens konstruktion av serie siffror).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112899.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.