Information om Dodge Sprinter Vans

fullstor skåpbilar såsom Dodge Sprinter ockupera ett begränsat marknadssegment inom bilindustrin. Detta är kanske anledningen till sina modeller inte förändras lika snabbt som de i mer populära marknadssegment, såsom stadsjeepar och minibussar. Dodge Sprinter designen förändrats mycket under sitt sex-model-års körning i USA. Begagnade kära kan plockas upp för mycket rimliga priser, och nya säljs idag som Mercedes-Benz Sprinter. Historia

Sprinter skåpbil, som tillverkas av Mercedes-Benz, startade 1995. Det var inte förrän 2003 som det såldes som en Dodge Sprinter. Under 2002 såldes det till kommersiella kunder i USA som en Freightliner Sprinter. Från början, oavsett vars make var det säljs under var det tänkt som en no-nonsense nyttofordon som kan dra stora mängder av människor eller gods.
Tidsplan

Dodge Sprinter skåpbil såldes 2003-2009. Den första generationen varade från 2003 till 2006, och den andra generationen varade 2007-2009. Efter Mercedes och Chrysler (Dodge ' s moderbolag) upphörde med sin fungerande partnerskap, valde Mercedes att från 2010 års modell framåt sälja Sprinter.
Funktioner

Den första generationen Dodge Sprinter kom med en femstegad automatlåda kopplad till en 2,7 liters turbodiesel femcylindrig motor. Den producerade 154 hästkrafter och 243 pund fötter vridmoment. Sittplatser var justerbar på flera olika sätt, och total lagringskapacitet var massiva – så mycket så att passagerarna kunde stå upp och gå omkring i de högre modellerna.

Andra generationen inkluderade en ställbar ratt för extra förare anpassning och komfort. Motorval har uppgraderats, men fem-växlad automatlåda var fortfarande standard. Köpare kan välja mellan en gasdriven 3,5 liters V6 som gjort 254 hästkrafter och 250 pund fötter vridmoment, eller en 3,0 liters turbodiesel V6 som erbjuds 154 hästkrafter och 280 pund fötter vridmoment. Under 2009 var den gasdrivna V6 avbrytas. Den andra generationen presenterade också automatisk klimatkontroll, stabilitetskontroll och bromsar låsningsfria. Flera andra alternativ fanns tillgängliga mot en extra kostnad, inklusive bakre parkeringshjälp. Passageraren version av van presenterade också ett förarsidan skjutdörr erbjöds i en 144
Storlek

Passageraren version -. Eller 170-tums hjulbas version. Den kan sedan vara försedd med en kropp som mäter antingen 233 eller 273 inches i längd, såväl som antingen en ” standard ” eller en ” hög ” takhöjd. Lasten versionen erbjuds samma storlekar som passageraren versionen, men lagt till ett tredje alternativ – en 289-tums kroppslängd och en 7-fot ” Mega Tak ” höjd.

Överväganden

Medan storleken och formen var utmärkt för dragande last, noterade bilindustrin publikation Edmunds hittat turbodieselmotor att vara lite trög. Den näst-gen gasdrivna V6 var bättre, men sedan bränsleekonomi lidit (dieseln fick över 20 miles per gallon).

Edmunds föreslog, efter nedläggningen av Dodge-branded Sprinter, att en begagnad först generationens Dodge Sprinter kunde göra en god investering för någon som letar efter en trevlig fullstor van, varken för människor eller för last. Edmunds TrueMarketValue prissättning listar första generationens Sprinters som har ett värde som sträcker sig från $ 10.557 till $ 22.109, och med juni 2010.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112876.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.