Hur att transportera en bil till Australien

Enligt den australiensiska Automobile Association, det enklaste sättet att transportera din bil till Australien är under täckmantel av en carnet (Carnet de Passages en Douane), som i huvudsak är ett pass för ett fordon. Det finns flera metoder du måste följa för att få en carnet och för australiska myndigheterna att låta din bil att komma in Australien, inklusive en kontroll av tullen och betalning av alla avgifter och skatter. Tänk på att du bara kan transportera din bil till Australien för en tillfällig period, vanligen under 12 månader. Saker du behöver
Telefon
Carnet
fordonsinformation
tullundersökning utnämningen
Deposition
Visa fler instruktioner
1

Kontakt den kanadensiska Automobile Association i Ottawa (CAA) om du är bosatt i USA. Luftfartsverket är den enda motorn organisationen nära USA som ger carneter för Australien. Om du bor utanför USA, kontakta en motor i ditt land för att få en carnet.
2

Kontakta Australiens tullmyndighet. Du måste tala med en agent om särskilda skatter, tullar och avgifter som du måste betala för din bil. Priserna kommer att variera beroende på typ av fordon och ditt hemland. De kan också kräva att bilen hållas i karantän vid ankomsten tills det inspekteras av en tulltjänsteman, en process som du måste schemalägga med tullen innan du anländer. Addera 3

Ge motorn organisation som kommer att fråga dig en carnet med en deposition som motsvarar 100% av bilens marknadsvärde. Om du bil är värt $ 20.000, då måste du ge motorn organisationen en $ 20,000 deposition för carneten. Denna deposition kan komma i form av en kontant deposition, brev av ersättning eller försäkring, beroende på kraven för motorns organisationen. Itt kommer att täcka eventuella brott mot tullbestämmelser, vilket kan kosta dig upp till $ 12.000, förutom en lyxbil skatt, om tillämpligt.
4

Vänta tills den australiska regeringen officiellt utfärdar dig en carnet innan vidta åtgärder för att fysiskt transportera din bil till Australien. Om du inte redan har anställt ett företag att transportera din bil till Australien, kan du be din Motor Company för en rekommendation. Eftersom transport lagar är så strikta i Australien, vill du bara att använda ett företag som har erfarenhet av internationell sjöfart.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112867.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.