Hur du ändrar oljefilter på en Polaris Ranger 700 XP

Som en del av ett regelbundet underhåll program, kan byte av oljefilter på din Polaris Ranger XP utility vehicle gå långt för att förebygga slitage och motorhaveri. Polaris rekommenderar filterbyte med varje oljebyte för att minska risken för skräp och föroreningar samlas på filtrets element, ett tillstånd som kan svälta Ranger motor olja. Proceduren för att byta oljefiltret krävs bara ett fåtal verktyg och tar bara några minuter att genomföra, vilket gör jobbet en snabb och smärtfri uppgift. Saker du behöver
Hylsnyckel
17 mm hylsa
oljetråget
Oljeplugg O-ring
Shop handdukar Sida 2 liter Polaris 0W40 olja
Oljefilter

Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter att värma upp oljan. Stanna motorn och parkera fordonet på en plan, slät yta. Aktivera parkeringsbromsen och lyfta lasten rutan uppåt för att komma åt motorn.
2

Dra monteringstapparna på framsidan av sitsen uppåt och ut ur ramens gummigenomföringarna. Dra sätet mot framsidan av fordonet att glida de bakre monteringsflikar ur ramen. Dra ut stolen ur bilen.
3

Avlägsna mätstickan från motorn och ställ den åt sidan. Ta bort avtappningspluggen från botten av motorn med hjälp av en 17 mm hylsa. Låt oljan rinna ner i ett oljetråg. Byt avtappningspluggen O-ringen innan du sätter tillbaka avtappningspluggen i motorn. Torka bort eventuell kvarvarande olja med en ren butik handduk.
4

Placera oljetråget under filtret. Skruva loss filtret från motorn och släng det.
5

Förbered det nya oljefiltret för installation. Sprid ett tunt lager ny olja runt O-ringen. Skruva fast filtret på motorn för hand. Dra den med en oljefilternyckel ytterligare ett halvt varv för att säkra den. Torka bort eventuell kvarvarande olja med en ren butik handduk.
6

Lägg upp till två liter ny olja i påfyllnings. Sätt tillbaka mätstickan på oljepåfyllningslocket. Sätt tillbaka stolen, skjuta flikarna på baksidan av sätet i ramen. Tryck Monteringsstiften på framsidan av sitsen i ramens gummigenomföringarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112864.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.