Hur man bygger en turbinmotor

Turbinmotorer är roterande motorer som drivs genom rotation av bladen. Bladen kan vridas genom ånga, vatten, gas, eller luft. Turbinmotorer är extremt kraftfull och kan vara mycket svårt att konstruera beroende på storleken på motorn och vad du behöver det för att göra. Men de grundläggande principerna för turbinmotorer förblir desamma oavsett hur de är uppbyggda och hur de makten själva. Således, iscensätta en grundläggande motor är relativt enkel att göra. Saker du behöver
Air kompressor
Fan
Svetspistol
Stålrör
Stålplåt
Bolt
Tätningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Hitta din kompressor och fläktblad. Junkyards kommer att erbjuda det bästa valet för det bästa priset. Det finns många bildelar, t.ex. turboladdare, som kan repurposed för din motor. Välj en fläkt med så många blad som möjligt för att möjliggöra maximal dragkraft. Din kompressorn behöver inte helt passar in i din pipa, men utflödet av kompressorn måste passa väl in i röret.
2

Lägg ut stålrör i en U-form. Vid den högra änden av U, bifoga en armbåge riktad utåt och en kort längd av rakt rör. Detta kommer att vara där luften kompressorn fäster. Den vänstra änden bör avsluta i en rak rördel. Svetsa ihop röret, var noga med att kontrollera att svetsarna är helt lufttät. Blås luft genom röret med kompressorn för att testa dina svetsar och se till att tätningen är fast.
3

Ta en sektion av röret som kan passa din fan, ger det bara tillräckligt med utrymme för bladen att snurra, cirka en åttondel av en tum runt. Beroende på storleken av fläkten, kan detta också göras med plåt böjd och svetsas för att passa. Mät en tum bort från fläkten och kapa röret. Svetsa bulten till plattan, sedan svetsa plattan vid röret. Testa att se till att fläkten har tillräckligt med utrymme att fritt snurra.
4

Point den öppna änden av din fläktens hölje ifrån kompressorn slut. Svetsa vänster arm av U så att tryckluften blåser på den övre delen av fläkten, fånga det mest yta på fläktbladen. Täta kompressorns utflöde vale i den högra armen av röret. Svetsa en rektangel av stålplåt till fläkthuset och höger arm, vilket ger enheten mer stöd. Slå på kompressorn och testa för något luftläckage.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112862.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.