Aluminium Vs. Stål Trailers

Både aluminium och stål är fina trailer-byggmaterial, som man kan vara "bäst" för dig beror på ett antal faktorer. I allmänhet, stål trailers är billigare och starkare än aluminium enheter men är tyngre och mer benägna att skador från oxidation. Alla dessa faktorer spelar in när man tänker på last-och operativa förhållanden, vare sig de hästar i öknen eller bärbara datorer i Arktis. Vikt

Vikt är de primära kriterier som de flesta människor väljer trailer material, och av goda skäl. Tyngre släpvagnar kan vara farligare att bogsera och svår att stoppa, och i slutändan kommer att begränsa din lastkapacitet. Till exempel kan en 30 fot aluminium trailer väger endast 8,500 pounds, jämfört med 10.000-plus för stål. Även om denna skillnad inte verkar så mycket på ytan, det gör en enorm skillnad för den nedersta raden om dragande last är ditt levebröd. I ovanstående exempel är att 1.500 pounds mer last per resa för samma tid och bränsle, vilket leder till en 15 procents skillnad i resultatet.
Styrka

aluminiumlegering kan vara nästan lika stark som vissa stål, men de flesta vagnar är inte gjord för dessa superstarka blandningar. Faktum är att stålet är mycket mindre sannolikt att böja och böja sig under belastning, och svetsarna som förenar stål är generellt bättre än de på aluminium. Om du måste bogsera din släpvagn (speciellt laddad) genom svår terräng som åkrar och betesmarker, är stål en säkrare satsning för långsiktig användning.
Korrosion

Stål rostar och aluminium inte. Eller gör det? Aluminium kan vara lika benägna att oxidation skador som stål under vissa villkor, men dessa villkor är sällan stött på vägen. Till slut slår aluminium flesta typer av stål för livslängd och korrosionsbeständighet, speciellt när dragande boskap eller över snöig, saltade vägar. Rostfria vagnar är mycket mindre benägna att rosta än vanligt stål enheter, men är också mycket tyngre och kommer sannolikt att kosta betydligt mer än ens aluminium trailers.
Kostnad

Stål släp kostar i allmänhet hälften av vad aluminium enheter gör på buy-in, men denna skillnad kan balansera ut över tiden. När det används på främst platta vägar, aluminium trailers kräver lite att inget underhåll jämfört med stål. Detta är speciellt sant för boskap tillämpningar, som ko, häst och gris wee innehåller enorma mängder ammoniak och syror som kommer att äta genom en stål golv. Om du använder ett stål trailer regelbundet, förväntar sig att reparera eller byta ut någon del av golvet på en regelbunden basis. Lägg till att kostnaden för periodiska ommålning och rostskydd och stål totala kostnaden kommer att så småningom nå den i aluminium.
Combination Units

Vissa hem byggare har försökt bygga kombination trailers med en stålstomme och aluminium hud bara för att finna sig med en hög med metall i ladan sex månader senare. Stål och aluminium har väldigt olika galvanisk korrosion skattesatser, i närvaro av fukt, kommer stålet äta någon aluminium med vilka det har direktkontakt. Om du funderar på att bygga eller köpa en kombination-material trailer sedan se till att det finns gummi, plast eller nylon isolatorer vid varje punkt där stål och aluminium touch.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112837.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.