Vad är en VIN?

En chassinumret en lång sträng av bokstäver och siffror på dina registreringspapper och dokument försäkring för din bil. Det är också en del av bilens titel dokumentation. VIN fungerar som ett fingeravtryck för att identifiera ett fordon Definition

VIN, eller chassinumret, är 17 tecken lång och består av bokstäver och siffror. Det är i huvudsak bilens fingeravtryck. Det kommer att berätta när bilen gjordes, där det gjordes, bilens serienummer och motortyp.
Hitta VIN

På nyare bilar, det VIN kan hittas på instrumentbrädan på förarsidan. Konsumenterna kan också hitta VIN på en försäkring kort eller policy, samt fordonets titel och registrering. Andra platser inkluderar innanför förardörren eller post eller ibland på passagerarsidan, kylaren fästet, rattstången, den vänstra inre hjulhus, eller brandväggen av fordonet.

Avkodning VIN

VIN kan delas upp i flera delar: den gör av bilen, bilens egenskaper, kontrollera numret, modell och år, monteringsfabrik och sekvensen av modellen production.The märke och modell är de tre första siffrorna. Fordonets funktioner är tecknen fyra till åtta, den verifierande numret är det nionde tecknet, och modellen /år är det 10: e tecknet. Dessutom är monteringsfabriken den 11, medan sekvensen av modellen produktion är 12 till 17.
World Tillverkarens Identifiering

Den första siffran i VIN-sekvensen representerar land där fordonet gjordes. Till exempel, i USA, är det nummer 1 eller 4, i Kanada det är två, i Mexiko är det 3. Andra länder som Tyskland, Italien och Japan är representerade med bokstäver, W, Z och J resp.
Vehicle Beskrivning § och Kontrollsiffra

Enligt Bilförsäkringar Tips, är fordonets beskrivningen avsnitt fem tecken (den fjärde genom åttonde), som identifierar allt från kroppen stil, motortyp, och bromssystem till modell, serier, fasthållningsanordning och mer. Den nionde tecknet är en VIN noggrannhet kontrollsiffra som verifierar tidigare VIN-nummer.
Vehicle Identification Avsnitt

här avsnittet innehåller de senaste åtta tecken. Dessa identifierar årsmodell och monteringsfabriken av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112836.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.