Hur är semi Trailers Made?

Semitrailer är några av de starkaste och mest mångsidiga redskap på vägen idag. Även till synes enkla, dessa stora bitar av utrustning går igenom några mycket intensiva teknik och många komplexa skeden av bygg och tester innan de någonsin se vägen. När den allmänna säkerheten är berörda, att offra kvaliteten i namn av budgeten är bara inte ett alternativ. Ramtyper

Trailer ramar finns i fyra grundläggande varianter: raka ramar (det vanligaste), drop-däck ramar (där trailern golvet sjunker så lite som möjligt till marken), dubbel-droppar ( en variant på drop däck) och ramar specialitet avsedd för bil-och tankfartyg. Varje ram har en annan form och typ av huvud längsgående räcke, men de tillverkningsmetoder varierar lite.
Framerail Tillverkning

Ramar komma till den huvudsakliga produktionen butiken som antingen pre -formad avsnitt av I-balk, box stål eller C-formade öppna rör eller som tjocka stålplåtar. För tube-baserade ramar, ramaffären skivor sektionerna till längd och fortsätter att skära monteringshål och svetsa flänsar till framerails. För drop-trailers, kommer ramaffären skära stålrör i sektioner och åter svetsa dem med lämpliga vinklar. För specialitet trailers kommer ramaffären skär långa tunna sektioner av plåt för toppen, botten och sidor av framerail. När dessa avsnitt har rätt böjar, ställa team dem på en jigg och svetsa ihop sektionerna för att bilda en inramad ram.
Finishing Frame


När de har avslutat och svetsade framerails, de team flytta dem till en annan monteringsjigg med en enorm kran. De börjar sedan att svetsa i de laterala tvärbalkar att knyta framerails tillsammans, nitning och bultning dem tillsammans. Härifrån den färdiga ramen går att "församlingen."
Ramaggregatet

Montörer lägga alla mekaniska komponenter på ramen, som antingen tillverkas på plats eller outsourcad från en annan butik. Dessa tillägg inkluderar glidande tandemhjul bärare /axelarrangemang (kallas "vagnen"), landningsstället, trailer kingpin, stötfångare, bromssystem systemkomponenter, och mudflap parentes, stöder golv och golv. För boxed trailers, montörer installerar väggar, dörrar, kylaggregatet och lämplig kanalisation. Addera Final Assembly

Trailern blir en mestadels-funktionell enhet i "Final Assembly. " I många fabriker dessa slutliga montörer kallas "riggare", som är en återgång till dessa skeppsbyggare vars jobb det var att installera linor för seglen. Riggers installerar släpet isolering och invändiga paneler (om kyld), behöver luft linjer och kopplingar, elektriska ledningar, belysning och allt annat släpet att fungera. Härifrån kan vagnen gå vidare till Body Shop för målning, polering och sista minuten finish, och därefter till "Kvalitetskontroll" för testning, utvärdering och certifiering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112831.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.