Pontiac Aztek Bil Information

Den Pontiac Aztek var en crossover fordon som tillverkas av General Motorer från 2001 och 2005 men omsatte kvardröjande igenom 2007. Det var en medelstor bil bara en mor kan älska. Det var rankad av Förenade kungarikets "Daily Telegraph" som en av de 100 fulaste bilarna i världen och genom "Time" Magazine som en av de 50 sämsta bilar som någonsin gjorts. Det var Ford Edsel och AMC Pacer rullade in. Djärvt uttalande

oavsett dess brister i utseende avdelning, med sina djärva, aggressiva kantiga stil med skarpa linjer går every vilket sätt och en bakre ände som, väl, kan vara skrämmande för hundar och små barn, den Aztek var verkligen ingen panelhöna. Historiskt hade Pontiac vädjat till äldre bilköpare. Den biltillverkaren ledning, dock inte bara såg en möjlighet att vara en pionjär i den spirande crossover marknaden, men för att locka Gen X köpare genom att erbjuda dem sin första familjebil, enligt Thecarconecction och Insideline.com.

En bra ritt
p Om köparna kunde komma förbi Aztek exteriör, djupt ner de skulle finna rimliga transporter. Basen 2004 Aztek, till exempel, drevs av en 185-hästkrafter 3,4-liters V-6 som genererat £ 210-fötter vridmoment, den vridande kraft som ger Aztek sin off-the-line accelerationen. Detta mer än tillräckliga motor gav Aztek ganska snabb acceleration och komfort i körning över långa avstånd. Gas körsträcka för crossover var en bättre än genomsnittet 18 mpg i staden och 24 på motorvägen.
Storlek

Aztek var GM: s tidiga razzia i crossover marknaden, som var ett svar på den truck-baserade sport utility vehicle. Den crossover erbjöd utseende och storlek av en lastbil-liknande SUV, men känslan och komforten i en personbil. Den all-wheel-drive Aztek placerades på en 108,3-tums hjulbas och mätte 182,1 inches lång och 73.7 inches bred. Den vägde dock en rejäl £ 5038.
Bekvämligheter

Aztek presenterade dimstrålkastare, takrelingar, trunk spoiler, tonade rutor, 6-högtalare AM /FM /CD ljudanläggning, luftkonditionering och fönster makt och fjärr lås. Lastkapacitet med baksätet nedfällt var en generös 93,5 kubikfot. Dessutom var en avlägsen trunk /lucka frisättning erbjuds.
Verklighet

Försäljningen av Aztek var dyster i bästa och aldrig nådde Pontiac mål på 75.000 enheter per årsmodell. Från 2001 till 2003, svävade produktionen över 27.000 för varje årsmodell. Omsättningen sjönk till cirka 20.000 i 2004, och sedan rasade till drygt 5.000 år 2005, det sista året av produktionen. Överblivna Azteks såldes under 2006 och numrerad ca 350, med endast 25 såldes 2007.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112793.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.