Historia av elbilar

Medan begreppet en elbil kan låta som något helt nytt, är det inte. Att använda elektricitet som kraftkälla för bilar är åtminstone lika gammalt ett begrepp som bilen själv. Nya innovationer och uppmärksamhet kan göra det verkar annars, men det finns en lång historia av elbilar. Den första elektriska Fordon Till Salu Electric taxibilar var i bruk i New York 1897.

De första försöken att bygga elbilar gjordes på 1830-talet. En var en elektrisk vagn och en annan var ett lokomotiv. En uppfinnare i Iowa namn William Morrison skapade den första framgångsrika amerikanska elbil år 1891. Under loppet av decadem mer elbilar konstruerades. I själva verket såg 1897 både den första elektriska taxibilar (New York) och den första storskaliga elbil företag (Påven Manufacturing Company). Addera den skenbara Nedläggningen av elbilen

Model T Ford signalerade slutet på den första eran av elbilar.

Fram till år 1900, mer än en fjärdedel av alla bilar byggda i USA drevs av el. Naturligtvis var den siffran mindre än 5.000, Händelsen som verkade utlösa slutet av elbilen var Ford Model T. Den första massproducerade bil, blev modell T: s bensindriven motor standard för bilar och modell T var den mest sålda bilen under en tid. Åldern på den elektriska bilen var i slutet, åtminstone tillfälligt.
Förnyat intresse för elfordon
Oro över föroreningar och beroendet av utländsk olja sporrade ett förnyat intresse för elbilar.

Det skulle ha varit slutet på historien, men allt eftersom tiden gick blev folk oroliga föroreningar och ett beroende av utländsk olja. När gaspriserna skjutit upp på grund av ett oljeembargo i början av 1970-talet, det var ännu mer intresse för elfordon. År 1974 Vanguard-Sebring CitiCar släpptes och med nästa år att företaget var den sjätte största biltillverkaren i USA, men de upphörde verksamheten kort därefter.
Chevrolet EV1

Chevrolet EV1 var ett hyresavtal endast elbil på 1990-talet.

1990 General Motors visade upp en ny helt elektrisk konceptbil, Impact, på Los Angeles Auto Show. Genom 1996 hade de vänt som prototyp i EV1 och hade en begränsad utgåva för allmänheten. Folk i Kalifornien och Arizona fick leasa bilen, men kontrakten hade en "inget köp" klausul. Trots hög förare tillfredsställelse, var produktionen av EV1 upphörde under 2003 på grund av extremt höga produktionskostnader. Gör en stor comeback under 2010
Nuvarande och framtida elbilar
Elbilar.

Även om de inte har den höga profilen av bilar från de stora tillverkarna, är flera företag gör helt elektriska fordon för amerikanska konsumenter idag. Tesla Motors säljer en high end sportbil med hastigheter som rivaliserande Bensindrivna sportbilar. Zap Motors har flera låg hastighet, kort räckvidd bilar till salu. Nissan kommer att släppa alla elektriska Leaf i sista kvartalet 2010, och andra företag har liknande fordon redo för lansering på marknaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112778.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.