Typer av datorer i bilar

Det är lätt att tänka på en bil som ett mekaniskt system med rörliga delar och teknik från ett sekel sedan. Men moderna bilar gör omfattande användning av datorer, skiljer dem från de äldre modellerna som de utvecklats. Datorer gör bilarna säkrare, mer kraftfull och mer effektivt, med löften om ännu fler fördelar i framtiden. Säkerhet Datorer

Några av de viktigaste ombord-datorer i alla bilar är inblandade i fordonssäkerhet. Låsningsfria bromsar (ABS) och elektronisk stabilitetskontroll båda beroende sensorer i hjulen som indikerar en brist på dragkraft. Dessa datorer sedan antingen anlita en motor för att pulsa bromsarna (ABS) eller överföra makten till hjul som fortfarande har dragkraft (stabilitetskontroll).

Air Bag styrenheter ana en påverkan eller häftig inbromsning, driftsätta krockkuddarna på ett bråkdelen av en sekund. Larm och stöldskydd fordon använder också datorer för att stänga av tändningen eller larmar när någon försöker skriva en låst bil eller tjuvkoppla tändningen.
Performance Datorer

Moderna bilar fortsätter att nå nya resultat trösklar, till stor del med hjälp av datorer. Nästan alla personbilar idag använder elektronisk bränsleinsprutning, vilket är en datorstyrd alternativ till förgasare som blandar luft och bränsle i exakta belopp för tändning i motorn som ger tillräckligt med kraft utan att vara slösaktig eller producerar alltför många skadliga utsläpp.
< p> En annan vanlig prestanda dator är den automatiska växellådan, som skiftar upp och ner beroende på hastighet, förarens input och tillgänglig motoreffekt. Hybrid-elbilar rely också tungt på datorer för att ställa in den blandning av el och gas makt för att se till att bilen alltid får tillräcklig effekt på det mest effektiva sättet. Datorer hanterar också en hybrid batterier och regenererande bromssystemet.
Convenience Datorer

En bil kan innehålla dussintals små datorer för att styra alla de olika bekvämlighet funktioner att förarna har blivit så vana vid. Kraft automatisk fönster och dörrlås alla använder datorer, som gör själv-ljusreglering strålkastare och automatiska vindrutetorkare. Klimatkontrollsystem använder en central dator för att ta emot temperaturdata från sensorer inne i kabinen och justera temperaturen och flödet av luft för att hålla de åkande bekväma.

Bil underhållning system är också datorbaserade, kombinerar CD-och DVD-spelare med GPS-navigering, handsfree-cell länkar telefon, och displayer för trippdata såsom bränsleekonomi och räckvidd. Addera diagnostik Datorer

Slutligen innehåller den moderna bilen en dator kallas motorstyrenheten, vilket inte bara hanterar motorn under körning men även registrerar eventuella problem eller oegentligheter i totala fordonets prestanda. En av de första sakerna många auto tekniker göra är att fästa en scanner till fordonets ECU att komma åt de senaste felkoder och få en uppfattning om vad som kan orsaka problemet. ECU mäta utsläpp, motor kompression och elektriska verksamhet i hela bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112775.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.