Olika typer av bilmotorer

Det bredaste klassificering av bilmotorer sätter en motor i en av två kategorier: bensin-eller dieseldriven. Denna beskrivning förklarar vilken typ av bränsle och tändning mekanism en motor använder. Men det finns andra skillnader i motorer som bestämmer prestanda och effektivitet. Bensin Vs. Diesel

Bensinmotor använda en "spark tändning" och dieselmotorer använder "kompressionständning," vilket innebär ingen gnista. De flesta bilar på vägen är bensinmotorer.
Configuration

form av en motor, eller mer specifikt det geometriska arrangemanget av cylindrarna, varierar. De två vanligaste typerna av cylinderarrangemang är in-line och V-typ. Radmotorer har cylindrarna anordnade i en rad. V-typ motorer har cylindrarna anordnade sida vid sida så att formen liknar en V. Skillnaden här är hur många cylindrar du kan passa in i ett litet utrymme. Ju fler cylindrar en motor har, desto smidigare motorn går, eftersom det finns fler cylindrar skjuter per varv. V-typ motorer tenderar att vara mer kraftfull. V-motorer av typ har typiskt mellan 8 and12 cylindrar, medan radmotorer har normalt mellan 4 och 6 cylindrar.
Cooling

Alla motorer genererar värme och måste kylas. Det förfarande för att kyla motorn skiljer sig i motortyper. De vanligaste kylsystem är "luftkylning" och "kylvatten." Luftkylda motorer kyls med fläktar som blåser luft över motorn för att kyla den. Vätskekylda motorer använder radiatorer och interna jackor vatten att cirkulera kylvätska för att avleda värme. De flesta bilar på vägarna dessa dagar är vätskekyld.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112764.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.