Om 350 Chevy Small-Block

Från den dag det infördes 1967, hoppade Chevrolets legendariska 350 small-block motor till berömmelse som en kraftfull och effektiv V8 som tog väl till eftermarknaden modifieringar. Även nyare derivat, såsom LS-serien, inte delar en enda komponent med sina förfader V8s, förmår hålla de alla grundläggande arkitektur och makt potential. Inledning

Chevrolet introducerade sin nya-för-1954 overhead-ventil små block V8 som en högpresterande ersättning för tidigare inline-sex-och inline-åtta motorer. Den lilla blocket ursprungligen erbjuds som en 162 hästkrafter 265, växer till 283 cubic inches (220-315 hk) och 327 kubiktum (250-315 hästkrafter) innan du slår 350 cubic inches 1967.
First Generation

Den första generationens 350 small block var (och fortfarande är) en av de längsta motorkonstruktioner genom tiderna. År 1967 och 1968 var det endast i Camaro och Nova, men vid 1969 var det standard eller extra utrustning på nästan varje bil och producerad lastbil Chevrolet. De "utsläpp år" var inte snällt mot 350, med 1979 uteffekt hade sjunkit från en fantastisk 370 hästkrafter till en patetisk 175. Även om en del av denna minskning kan förklaras av övergången från mätningen av "gross hästkrafter" (hästkrafter utan ljuddämpare, vattenpump eller tillbehör motor) till "net" hästkrafter (hästkrafter inklusive alla dessa saker), det är fortfarande en massiv lämning.
Second Generation

Gen II (aka LT-serien) gjorde sin debut i 1992 års Corvette. Gen II använde ett nytt block, topplock, distributören och enheter tillbehör, men alla dessa har främst använts för att skapa ett "omvänt flöde" kylsystem som bättre tjänade det lilla blocket behov. Alla grundblock mått förblev, Gen II vevaxel, vevstakar och kolvar kommer allt utbyte med den traditionella lilla blocket
Third Generation

För bättre eller sämre, GM: s. LS-serien V8 dödsstöten för den gamla 350. LS var en helt ny motorkonstruktion, dela den grundläggande arkitekturen i den gamla lilla blocket men inte en enda komponent eller dimension. LS uppdelad i två olika familjer: aluminium-block-LS motorer för bilar och järn-blocket Vortec serien för lastbilar. LS-serien utgör grunden för alla GM: s V8: or (förutom Cadillacs overhead-cam Northstar-baserade V8), och har fått nästan legendarisk status för dess enkla modifiering, mottaglighet för överladdning och dess förmåga att motstå höga hästkrafter nivåer.

Framtiden
p Det finns ingen anledning att tall för GM: s första generationens 350, medan denna ärevördiga gamla motorn inte längre ges i någon GM fordon, tillverkar företaget fortfarande varumärke nya block och "låda" motorer för varma rodders. Utanför GM, flera företag erbjuder helt nya block som är mycket starkare än originalen, och eftermarknaden delar för alla generationer av 350 är fortfarande vanligt med 2010. Den 350 (i alla dess iterationer) är fortfarande fortfarande V8 älskling varma Rodders hela världen och visar inga tecken på att slumra i glömska när som helst snart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112758.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.