Hur man läser en GM Vin Number

GM-fordon, som alla andra fordon, ha ett chassinumret (VIN) som ger en unik identifierare för varje fordon. VIN är stämplat på en platta fäst på vänster sida på bilens instrumentbräda och kan enklast ses från utsidan av fordonet genom att titta genom framrutan. En VIN är 17 tecken långt, är alltid unik (i linje med de normer som fastställts av ISO) och blir tilldelade av GM i slutet av tillverkningsprocessen. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på framsidan fordonets instrumentbräda.
2

Kontrollera att de två första siffrorna i VIN, den så kallade World Tillverkare Identification (WMI ) är 1G, vilket innebär en GM fordon som tillverkas i USA. Det tredje numret av VIN identifierar uppdelningen av GM (1 = Chevrolet, 2 = Pontiac, 3 = Oldsmobile, 4 = Buick, 6 = Cadillac, 8 = Saturn).
3

Lokalisera de fjärde och femte tecknet i VIN, som definierar bilens linje och serier. Till exempel skulle FP representerar en Camaro Sport skulle SL representera en FWD Vibe, och ZR skulle innebära en Aura Hybrid.
4

Identifiera det sjätte tecknet i VIN, som beskriver kroppen stil. GM karossutformningar definieras enligt följande: 1 = Tvådörrars coupe2 = Två-door3 = Tvådörrars convertible5 eller 6 = Fyradörrars sedan7 = Fyradörrars MPV8 eller 9 = Fyra-dörrars stationsvagn
5

Leta sjunde och åttonde tecken i VIN. Det sjunde tecknet beskriver återhållsamhet koden, t.ex. aktiva (manuell) bälten eller krockkuddar. Den åttonde siffran beskriver motortyp och kan vara antingen en bokstav eller en siffra, eftersom det finns flera motortyper som görs varje år.
6

Lokalisera nionde tecknet i VIN, som är känd som är den kontrollsiffra. Denna siffra är en ISO-standard som används för noggrannhet kontroller. Varje tecken i VIN tilldelas ett värde, och det resulterande antalet av ekvationen bör vara lika med kontrollsiffra. Om det inte är lika, är VIN sannolikt falsk eller felaktig.
7

tionde och elfte siffran i VIN kallas Vehicle Identification avsnitt (VIS). Den tionde tecknet definierar året, som börjar med bokstaven A 1980 och ökar alfabetiskt och sedan numeriskt. Sekvensen börjar repetera under 2010. Den elfte karaktär VIN identifierar GM-specifika monteringsfabrik, t.ex. bokstaven B för Lansing, MI och antalet 4 för Orion, MI.
8

De sista tecknen i VIN, siffror 12 genom 17, definierar serienumret för fordonet. Chevrolet återstartar serienummer på 000001 respektive årsmodell och ökar sekventiellt som varje fordon tillverkas. Detta ger en unik skillnad mellan fordon för identifiering på titeln dokumentation och fordon rapporter historia.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112749.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.