Japanska Mini Truck Law

Japanska mini-lastbilar är små lastbilar med stympade sängar som kan eller inte kan ha sidor. Japanska mini-lastbilar är ibland kallas mini-hytter eller kei-lastbilar, den japanska klassificeringen för lätta fordon är "kei Jidosha," därav namnet kei-lastbil för lätta-klassen mini-lastbil. I USA, omfattas de av strikta lagar som varierar från stat till stat. Typiska användningsområden

japanska mini-lastbilar är inte street-legal i de flesta stater, de är istället används för jordbruk, bygg-och jakt. Detta har orsakat frustration bland ägare eftersom de måste ta till transport av mini-lastbilar via andra fordon för att få dem mellan hemmet och arbetsplatsen. Det innebär också ägare kan behöva köra bilar och lastbilar som är mindre bränsleeffektiva för korta ärenden, istället för att använda mini-lastbilar, som har körsträcka någonstans från 30 till 50 miles per gallon.
Inte Street-Legal i många stater

japanska mini-truckar är byggda av stora biltillverkare som Subaru och Honda. Många har katalysatorer, luftkonditionering, säkerhetsbälten och andra funktioner som på en vanlig lastbil. Men mini-lastbilar har frågor om hastighet och utsläpp. Lastbilarna vanligtvis inte går över 55-60 miles per timme (mph), vilket kan vara mycket långsammare än hastigheten på en Interstate Highway. De ger också ut mer utsläpp när de åldras. Environmental Protection Agency (EPA) kräver mini-lastbilar för att möta en av två utsläppskrav: antingen träffa en strikt utsläpp standard för full hastighet lastbilar, eller begränsa hastigheten till 25 mph för att kvalificera sig för en mindre stränga utsläpp standard. EPA har slagit ned på import av mini-lastbilar som inte uppfyller någon standard. A 2009 EPA rapport konstateras att majoriteten av importerade mini-lastbilar verkar under olagliga förhållanden.
Skäl för att legalisera för användning på väg

Mycket av viljan att göra mini-lastbilar street-legal är ekonomisk, japanska mini-lastbilar får högre gas körsträcka än de flesta vanliga bilar. Ägarna har också noterat de lastbilar förmåga att köra genom lera och andra tuffa situationer, och noterade sin precision vid svarvning samt.
Vissa stater har legaliserat dem

Mellan januari 2007 och april 2010 15 stater antagit lagar som tillåter mini-lastbilar på vissa vägar, enligt Insurance Institute for Highway Safety, kommer Nebraska tillåta dem på vissa vägar som börjar i januari 2011. Bestämmelser om bilarna skiljer sig, vissa stater har vänt över regleringen till enskilda städer, medan andra begränsar användningen av lastbilarna statewide. Vissa tillåter lastbilar att resa så fort de kan (inom gällande hastighetsgräns), medan det i andra stater lastbilar måste ha varvtalsregulatorer installeras som begränsar deras toppfart på ca 25 till 30 mph.

Import Versus nya lastbilar

flesta mini-lastbilar importeras används från Japan. Japansk lag ökar skatterna på fordon när de blir äldre, de använda mini-lastbilar sedan skickas till USA. Emellertid anmälde Urban Tulsa Weekly 2008 att en återförsäljare i Tulsa hade börjat ta emot delar från Kina för att göra nya mini-lastbilar här.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112724.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.