Homemade 3 Wheel Car

Trehjuliga bilar åtnjuter en enorm uppsving i popularitet de senaste åren, kanske oöverträffad sedan Karl Benz byggde den allra första massproducerade bil (den 3-hjulig Benz Motorwagen) 1886. Trikes kan erbjuda många av fördelarna med en motorcykel (hastighet, god bränsleekonomi och tillförlitlighet) med några av de stabilitetskrav attributen för en bil. Men, kanske du vill tänka två gånger om att bygga en kopia av din pappas Volkswagen-drivna varukorg. Design
p Om du vill veta varför trehjuliga bilar är inte mer populär, behöver du bara titta på hur tyngd överföringar. När du går runt en vänstra hörnet, överför fordonets vikt till främre, högra hörnet. Detta är inte ett problem i en bil, men ett traditionellt "Delta"-formade trike inte har ett hjul i det hörnet att luta sig mot. Slutresultat: bromsar samtidigt som du vrider och trike rullar över på toppen av er. Det enklaste och mest uppenbara lösningen är att sätta två däck på framsidan och en på baksidan. Denna "baklänges" designen är vardagligt tal kallas "grodyngel," och är helt enkelt den säkraste och bäst presterande trehjuliga konstruktionen på planeten.
Plan

Tadpole trehjulingar lider av det motsatta problemet att Delta trikes göra, de kan vända över bakåt under en kombination av acceleration och kurvtagning. Inte bara det, men driver en enda bakhjulet och svarvning med två framhjulen är helt enkelt be för snap-överstyrning (plötsliga avknoppningar).

Det bästa sättet att skydda mot något av dessa händer är att göra din grodyngel trike framhjulsdrift. Under kurvtagning, lyfter en framhjulsdriven bil utanför framhjulet, vilket kommer att begränsa din trike förmåga att sätta kraft ner i twisties och fungera som en "svag länk" i chassit dynamiska egenskaper. Kort sagt, bör du inte lägga ner tillräckligt med kraft för att vända trike i kurvor.
Motor och chassi

Här är det enklaste och mest effektivt recept för en FWD grodyngel trike: a Volkswagen transaxle parad med en 1100 cc V-twin motorcyklar med en adapter bellhousing. Volkswagen sändningar är ganska lätta och deras bellhousings ansikte bakåt, så att du kan sätta motorn närmare tyngdpunkten för bättre hantering.

Anslut VW: s halva axlar till alla framhjulsdrivna bilens fjädring (Acura RSXs har en utmärkt front suspension), och knyta ihop allt med en specialbyggd tube chassi. Stick en stor 15-tums bred gata-slitbanan dra däck (både Indy och Mickey Thompson gör dem) ut tillbaka på en hård-svans fjädring och du har själv en grundläggande chassi.
Car vs . Bike

På denna punkt kan du gå en av två vägar, bil eller motorcykel. Du kan installera en enda eller två side-by-side skålade säten och några glasfiber eller aluminium karosspaneler att göra det en bil, eller så kan du installera en enda eller tandem sadlar för att göra en motorcykel. Hursomhelst, kommer vridmoment och hästkrafter för att 1100 cc V-Twin ger massor av motivation för din under-1, £ 000 åktur. En sida-vid-sida bil-stil inställning förenklar styrlänkaget (vilket kommer att kräva en kedjedrift för center-mount program), men kommer att göra trike mycket tyngre på ena sidan än den andra.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112723.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.