Hur bildäck skiljer sig från Airplane däck?

Gummi-baserade däck har utvecklats sedan Robert William Thompson patenterade pneumatiska däcket 1846. De har kommit att monteras på alla typer av fordon från fjärrkontrollen bilar till lunar rover. Särskilda typer av däck har utvecklats för användning på bilar och flygplan med flera viktiga designelement skillnader. Historia

Charles Goodyear upptäckte en metod för vulkanisering av gummi I 1843 efter år av experiment. Vulkanisering är en process där flytande gummi härdas efter behandlades med svavel vid höga temperaturer så att det kan formas och blåses upp för att användas i transport. Den första personen att skapa ett fungerande exempel på ett gummidäck var John Boyd Dunlop som monterade dem till sonens cykel när han klagade över huvudvärk efter ridning över hård mark. Hans försök att patentera designen förhindrades av Robert William Thompson, som hade producerat ritningar av ett gummidäck (utan faktiskt bygga en) 1846. Däcket industrin började finna sin marknad med utvecklingen av bilen i början av 20-talet, den industrierna växte i tandem, och från och med 2010, är ​​över 1 miljard däck produceras årligen
bildäck.

André Michelin introducerade den första bil däck i 1895 för användning i franska Paris-Bordeaux rallyt. Utvecklingen som branschstandard Schrader ventil för pumpning av däck och de första räfflade däck för bättre väg grepp infördes i de följande 15 åren. Dagens bildäck innefattar ett inre rör omgivet av ett metallnät som är täckt av gummi slitbanan hos däcket.
Airline Däck

första pneumatiska flygbolaget däck infördes 1906 som ett resultat av deras framgångsrika tillämpning på bilar. Dagens flygbolag däck är utformade för att tåla extremt tunga laster för kortvarig. Flygplan däck har slitbanor som är särskilt utformade för att öka kontrollen i hög vindar samt att kanalisera bort vatten för att förhindra vattenplaning.
Viktiga skillnader

Airline däck är fyllda med kväve eller helium för minimal expansion och kontraktion under förändringar i temperatur på marknivå till flyghöjd. Bil däck är fyllda med luft.

Airline däck är utformade för korta, tung användning medan bildäck är konstruerade för längre, ljusare användning.

Airline däck innehåller "värme-säkring" som är utformade att smälta vid en viss temperatur. Airline däck ofta överhettas om maximal bromsning påbörjas under en avbruten start eller nödlandning. Dessa säkringar smälta och tillåta däcket töms på luft på ett kontrollerat sätt i stället för att brista och orsaka ytterligare skador på trafikflygplan. Bil däck har inte denna funktion.
Andra Tire Appar

Däck har anpassats och utformats för användning på särskilda fordon. Racing bildäck är mycket specialiserade för viss typ av racing, kretsen och väderförhållandena. Till exempel, Formula One däck är bredare och utformad för frekventa förändringar, medan NASCAR däck är smalare och mer som vanliga bildäck.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112717.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.