Fördelar med framhjulsdrivna bilar

Majoriteten av bilar och andra motordrivna fordon som tillverkats under 20-talet drevs av real-wheel drive, och detta ansågs vara den konventionella inställningen. Men under konsumenten gaskrisen av 1970-talet började många biltillverkare byta till framhjulsdrivna system, som erbjuder flera fördelar jämfört med sina bakhjul motsvarigheter. Dessa inkluderar bränsleeffektivitet, förmåner konstruktion och bättre hantering i halt väglag. Fuel Efficiency

Under 1970 har efterfrågan på bensin --- och bensinpriser --- steg drastiskt till följd av rädsla för oljebrist. Enligt all-about-bil-selection.com, föranledde denna händelse biltillverkare, som General Motors och Ford att söka vägar att öka bränsleeffektiviteten i sina fordon. På lösning de fann var att byta från bakhjulsdrift till framhjulsdrivna konfigurationer, vars komponenter skulle kunna passa in lättare i kompakta karosser. Detta innebar biltillverkare skulle kunna producera lättare vikt fordon, vilket krävs mindre bensin för att driva dem.
Design Fördelar

Som nämnts ovan, utformning av framhjulsdrift bilar tillåter dem att vara mindre och lättare i vikt. Enligt thecarguy.com har detta primärt att göra med arrangemanget av differentialen (som är en uppsättning kugghjul som tillåter hjul på motsatta sidor av axlar att rotera med olika hastigheter) och transmissionen (som överför kraft från motorn till hjul). Även i bakhjulsdrivna fordon, ansluter en drivaxel motorn till en separat differential och en separat överföring box, i en framhjulsdriven bil, är alla dessa komponenter samemballeras upp framför med motorn. På grund av placeringen av transmissionen och differentialen --- som i ett enda paket kallas en växellådan, finns det inget behov av en skrymmande transmission fack eller tunnling för en drivaxel, som annars skulle ta upp utrymme. Detta skapar rymlig bil interiörer, även i bilar som anses kompakt.
Halka

Placeringen av transaxlarna på framsidan av framhjulsdrivna fordon tjänar också ett annat syfte förutom att spara utrymme: det hjälper tynga framsidan av fordon. Enligt all-about-bil-selection.com, framhjulsdrivna bilar har normalt cirka 60 procent av sin vikt i fronten och 40 procent i ryggen. Den ojämna viktfördelning gör framhjulsdrivna bilar otroligt oduglig på att navigera i leriga, isiga, snöiga, regniga eller annars hala förhållanden. Detta beror på att dessa hjul ansvara för styrning och ge ström till fordonet får en extra knuff i kontakt med vägens yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112713.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.