DIY: Elektriska Kit Cars

Elbilar föddes över ett sekel sedan i lador och garage för bakgård tinkerers, så det är kanske ingen överraskning att deras moderna ättlingar gör samma sak. Vare sig du letar efter en rolig helg leksak eller ett verkligt ekonomiskt sätt att få fram och tillbaka till jobbet, kanske en DIY elbil har bara ditt namn skrivet över hela sig. Planen

Den dåliga nyheten är att mycket få människor gör dedikerade elektriska kit bilar, och de som ofta arbetar ute på en två-bil garage någonstans i utkanten av någon avlägsen stad. Om du inte vill spendera de närmaste sex månaderna försökt att anpassa vågiga paneler och skruva ihop dåligt chassikomponenter, skulle du vara bäst av att börja med en riktigt pålitlig chassi. Powertrain Components är lätt att komma med, så hela massakern bör inte vara mycket svårare än montering samma kit bil med någon annan drivlina.
Köpa ett chassi
< p> För att få någon form av intervall eller fart ur din elektriska, behöver du den lättaste chassi tillgängliga. För en sval, lätt chassi som kommer att hantera som de på räls och accelererar som en kanin, kan du göra mycket bättre än en Shelby AC Cobra replika. För den bästa i branschen, ta en titt på roadsters erbjuds av Factory Five Racing eller Superformance, båda erbjuder kit nonpareil i pris, enkel montering och konstruktion. Som av 2010, kan du få en roadster kit för ca $ 13.000 sans motor och transmission.
Powertrain

Drivlinan är där du verkligen kommer att spara pengar. Med en full uppsättning av batterier, motorer och förare, kan du förvänta dig roadster att ringa in på cirka 3000 pounds. För en respektabel 13-andra kvartalet mil tid, behöver du cirka 270 hästkrafter, vilket kan översättas till 201.420 watt. Lyckligtvis finns det en enkel källa för en motor (eller par motorer) och batterier som producerar 201 kW effekt utan att ta ut en andra inteckning -. En begagnad gaffeltruck

En bra begagnad gaffeltruck med den typen av juice kör du mellan $ 3.000 och $ 5000, och levereras med varje batteri, motorstyrning och utrustning du behöver för att driva din elektriska undra bil. Beviljas, gaffeltruck delar är inte det lättaste där ute, men du kommer att tillbringa fyra gånger det beloppet köper något bättre. Vara varnat, men, du måste installera en utväxling enhet för att höja motorns varvtal, eller din bil kommer aldrig att göra mer än 15 mph. Men även med de ytterligare delar som du inte bör vara i din bil för mer än kostnaden för en bas-modell Prius.
Going the Distance


Om du 're planerar att köra din elbil mer än 10 miles till och från bilen visar, förr eller senare måste du ta itu med uppladdning frågan. En sak du kanske vill överväga är en inbyggd generator, som tekniskt skulle gör din bil till en serie-hybrid. En liten 20-hästkrafter generator passar under huven, kommer ladda batterierna i jämn takt när du får slut på juice, och kommer fortfarande att du kan hålla ca 43 km /h om batterierna blir urladdade. En bieffekt av on-the-fly uppladdning är att du kan bära mycket färre sådana tunga batterier du annars skulle behöva upprätthålla ett godtagbart intervall.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112689.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.