Chunnel Tunnel Fakta

Den kanaltunneln mellan Frankrike och England, en sann bedrift av människan skapade teknik, tog en lång tid att konstruera och övervann många hinder i processen. Sedan dess skapelse och öppning har dock tunneln som en värdefull länk mellan det europeiska fastlandet och ön England. Precis som alla större företag, kommer tunneln under Engelska kanalen, även känd som Chunnel, med ett antal fakta och historia till sitt namn. Historia

kanaltunneln föreslogs först som begrepp 1802, men politiska skillnader mellan de två inblandade länderna hållit idén från att bli verklighet förrän nästan 200 år senare. Faktiska byggandet av Eurotunnel äntligen bröt mark i 1988, och banan invigdes 1994. Chunnel s slutgiltiga kostnaden, 4,6 miljarder brittiska pounds, var nästan två gånger sin ursprungliga uppskattningen.
Byggprocessen

Använda gruv-och hål-tråkig utrustning, började arbetslag gräva från både England och Frankrike, som har för avsikt att mötas i mitten som utgrävningen inträffade. I processen, var 10 bygg anställda förolyckas, med majoriteten av olyckor som inträffar i början av projektet. Den faktiska fysiska anslutningen i form av en rå hål stansades igenom i oktober 1990. Den officiella ceremonin inträffade flera veckor senare bland kameror och media fanfar.
Grundkonstruktion Statistik

The Channel Tunnel, eller Le Tunnel Sous la Manche i franska, sträcker sig en lång 50.5 kilometer undervattens från Folkestone, Kent, i England till Calais, Pas-de-Calais, France norra region. Endast den Seikan Tunnel i Japan överstiger längden på Chunnel. Denna 31,4 kilometer lång järnvägsförbindelse finns under miljontals liter havsvatten som strömmar genom Engelska kanalen dagligen. Den djupaste punkten i länken är ca 75 meter (246 fot) under havsytan.
Använder av tunneln

Den viktigaste användningen av tunneln är järnvägen linje som drivs av Eurostar. The Channel Tunnel ger en länk mellan High Speed ​​1 och LGV Nord tåglinjer. Chunnel närvarande drivs av Eurotunnel under ett 65-årigt hyresavtal /drift /koncessionsavtal med England och Frankrike. De två regeringarna äger tunneln. Tåget tillgång bygger på avtal mellan Eurotunnel, British Rail och Société Nationale des Chemins de fer Français, upprättande av ett utbyte av vinster för att ta upp vad som egentligen är hälften av tunnelns bredd. <
Pågående frågor br>

kanaltunneln har varit föremål för ett antal problem. Främst bland dem har varit hur man ska hantera bränder när de inträffar djupt inne i tunneln, inklusive evakuering frågor. Andra har illegal invandring oro uppstått, med illegala invandrare genom tunneln för att resa från Frankrike till England.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112684.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.