Car Body Design

En bil kropp är den yttre kåpan över ramen, drivlinan och passagerarutrymme. Med andra ord, vad som ses på vägen från hjulen upp är karossen. Designa en bil kropp, vare sig som en professionell designer som arbetar för en stor biltillverkare eller som en hobby i garaget, innebär alltid tre kriterier: funktion, form och funktionalitet. Designa bilkarosser använda alla tre parametrar: ett fordon som presterar bra, ser bra ut och inte kostar för mycket att bygga. Funktion

Den första frågan att ställa är, "vad är det bilen ska göra?" Utforma kroppen för en dirt track racing bil kommer att innebära olika riktningar än utseendet av en familj mini van. Dessutom ingår funktionen bilens kroppens prestanda - hur går det uppför sig vid 35 miles i timmen, betyder öka eller minska gasförbrukningen på grund av hur det drar genom luften, och kommer kroppen accentuera eller hämmar svarvning och bromsning? Alla dessa frågor måste besvaras innan faktiskt forma en plåt eller plast och glasfiber former.
Form
p Det är säkert att säga om någon kommer till besvär och kostnader för att utforma en bilkaross, då designern vill att det ska se bra ut. Vad är viktigt att komma ihåg är dock "ser bra ut" är olika saker för olika människor. Någon som Ogles över en Ferrari sportbil kanske inte är intresserade av en fyra-dörrars sedan. En annan person, men vem är på väg fem dagar i veckan gör säljsamtal kommer att titta på den stora vägen cruiser med en uppskattande öga. Formen och formen på bilen igen dikteras av funktionen.
Praktiska

Vem som helst kan ta en penna och ett papper och designa en bil kropp. Svepande kurvor, lågt placerad profil, vilt olika dörrar, verk. Men kan någon bygga det? Denna fråga är i slutändan den viktigaste aspekten av karossen design. När funktionen bestäms och formen bestäms det måste omvandlas till en riktig väg pågående körning maskin. Frågor som material, tillverkning, säkerhet, tillverkningskvalitet och tid alla faktor i de praktiska naturer av karossen designen.

Överväg frågor såsom metaller (stål eller aluminium?), Kompositmaterial (glasfiber eller plast? ) och fastsättning (hur kroppen faktiskt blir en del av bilens ram?). Och sedan finns frågan om kostnaden. Varför är så många bilar tillverkade av stål över lägre vikt men stark aluminium? Eftersom en hel del stål är billigare än en hel del av aluminium. . Detsamma gäller exotiska produkter, såsom glasfiber och grafit eller Kevlar kompositer

När beslutet görs för material kommer den slutliga praktiska frågan: arbetskraft. Vem ska bygga det, hur kommer det att byggas och hur mycket kommer arbetskostnaden? När en redovisning görs för alla projekt, är många gånger beslutet att börja om eftersom de höga kostnaderna gör det opraktiskt. Hålla frågor som material och arbete i förgrunden samtidigt utforma karossen kan spara mycket tid och pengar senare när det är dags att vända en blyertsskiss till verklighet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112634.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.