1986 Chevy Chevette Car Fakta

Chevrolet introducerade sin Chevette 1975, och fortsatte att sälja den genom 1987 års modell. Också säljs som Vauxhall Chevette, Opel Kadett, Isuzu Gemini och Holden Gemini, var Chevette Chevy s ersättare för mycket baktalade Vega och var avsedd att konkurrera direkt mot import som Volkswagen Rabbit, Honda CVCC (senare Civic) och Toyota Corolla . Den 1986-modellen utgjorde den slutliga utvecklingen av GM: s minicar, som under sin 12-åriga produktion run gjort övergången från rinnande skämt (1976 modellen röstades en av Time 50 sämsta bilar genom tiderna) till mycket omtyckta scoot-om. Layout

Medan många av sina samtida betraktade Chevette s bakhjulsdrift layout som arkaiskt, var det denna funktion som skiljer det från dess utländsk konkurrens. I själva verket var det Chevette en av de mycket få kvarvarande RWD sub-komprimerar tillgängliga i mitten av 1980-talet. Även om det fanns några andra (som Toyota AE86 Corolla), tenderade de att vara betydligt dyrare och inte erbjuder mycket mer i termer av effekt-vikt-förhållande.
Motorer

Tvärtemot vad många tror, ​​gjorde Chevette inte använda GM: s samtida "Iron Duke" fyrcylindrig som sågar plikt i praktiskt taget alla andra fyrcylindriga GM bil producerad 1977-1993. Eftersom Chevette var ursprungligen utformad som en EU-enda modell, använde det Opels Cam-In-Head (CIH, kallad Overhead-Cam eller OHC i Amerika) 1.6L motor. Varför GM aldrig gjort övergången till mer kraftfulla Iron Duke (85 hästkrafter vs Chevette s 70 hästkrafter) är någons gissning. Den Chevette kom också som en 1.8L Diesel, men de var aldrig allt populär i Amerika.
Transmissioner

1986 modellen Chevette kom med tre transmission alternativ för bensin och två för diesel-motorvarianter. De fyra-växlad manuell Saginaw låda var standard utrustning på bensinbilar, och 5-Speed ​​Borg Warner T-5 manual och TH-180C tre-växlad automatlåda fanns alternativ. Dieslar fick T-5 som standard, med den starkare TH-200C tre-växlad automatlåda som tillval.
Utföranden

Chevette infördes både "base" och "Scooter" nivåer trim, som båda försvann genom 1985 års modell. Basmodellen och scooter Scooter var alltid en lockvara för GM, vilket innebär att det de sålde den på eller under tillverkning kostar helt enkelt för att stimulera försäljningen av andra modeller och få fler Chevys på gatorna. De enda utföranden för att föra över till 1986 års modell var S och CS linjer, som var kosmetiska paket. Den "S" Trim ingår svarta fälgar, stora dekaler identifiering, en röd-accent grillen och lister, och "CS" erbjöd färgkoordinerad stötfångare, en svart grill och hinkar strålkastare med argent trim och en kromlist på instrumentbrädan.
Modell Årsmodell Förändringar

Bortsett från att lämna endast S och CS-modeller, var 1986-modellen den första att komma med ett federalt uppdrag tredje bromsljus monterat på den bakre luckglaset. Dessutom var "Check Engine" light ersättas med en bärnstensfärgad "service Engine Soon" ljus.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112633.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.