Delar av en bildörr

Oavsett vilken typ av bil du kör, kommer du att ständigt använda mekanismer på bildörren. Dessa komponenter kan vara manuell eller motoriserad, och de används för en viss funktion. Till exempel kan du rulla en manuellt manövrerad fönster ner med en handvev eller du kan trycka på en motoriserad knappen och fönstret kommer ner av sig själv. Av säkerhetsskäl bör varje bilägare vara förtrogen med de delar av en bildörr. Fönstervev

Manuella fönster vevar har en stor rund botten som passar tätt över en roterande mekanism. Veven har en liten arm som sträcker sig från den cirkulära botten och en mindre rund knopp används för ett handgrepp. Om du har ett fönster vev som är trasig eller skadad, kan du ersätta enkelt det så länge det är en manuell vev.
Dörrlåscylinder
Dörrlås och handtag

Dörren låscylinder kan hittas på utsidan av bilen dörren. Det är en liten metall-komponent som gör att du kan låsa upp din bil dörren med nycklar. Den lilla mekanismen sätts in i bildörren, och det är vanligtvis täcks in med en rund legering metall, för ökat skydd. Det finns några olika typer av bilar som har en knappsats för ett dörrlås. En sekvens av särskilda nummer måste anges för att låsa upp bilen. Men de flesta bilar har en cylinder dörrlås.
Dörrgångjärn

Bilen gångjärn kan hittas där dörren och bilen möts. Dessa gångjärn är ansvariga för bildörren öppnas och stängs, och de hjälper också att säkert hålla dörrarna på fordonet. De är mindre metallkomponenter med gångjärn-liknande fixturer. De tillverkas vanligen med en starkare metall, såsom stål.
Dörrhandtag
Inuti dörrhandtag

dörrhandtag är på insidan och utsidan av bilen dörren. De är antingen plast eller metall handtag som används för att få tillträde till fordonet eller lämnar bilen. Dörrhandtaget har en lång metallstav som sträcker sig till dörren spärren. Det frikopplar dörren spärren när handtaget dras. Allt detta händer inom bildörren. Addera Moulding

Vissa bilar har gjutning på utsidan av bilen dörren. Detta är ett band av gummi plast som skyddar bildörren från mindre stötar och märken som kan uppstå när du öppnar dörren.
Window Regulator

Ett fönster regulator är en mekanism som finns inne i bildörren. Det är en komponent som höjer och sänker fönsterglas. En genomsnittlig manuell fönster regulator består av kopplingar, kugghjul cylindriska och en metallplatta för att stödja glaset. En manuell vev används för att aktivera dessa inre kugghjul, för att höja eller sänka fönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112630.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.