Vad gör PT står för i PT Cruiser?

När Chryslers PT Cruiser först kom på den amerikanska marknaden i april 2000 var det en omedelbar hit med konsumenter tack vare sin kombination av retro utseende blandat med moderna inslag. Men vad exakt står det "PT" i PT Cruiser? Initialerna

Officiellt står "PT" för "Personal Transporter," men initialerna också utse bilens plattform. Den Neon grundades på Chrysler PL-plattformen, eller "Platform Låg," medan Cruiser byggde på Chrysler PT plattformen, för "Platform Tall."
Historia PT Cruiser

Ursprungligen utformad som en konceptbil, den PT Cruiser först introducerades till Amerika under 1999 North American International Auto Show i Detroit. Designen var så populär att den gick i massproduktion i april 2000.
Designen

Bryan Nesbitt, en 27-årig examen från Art Center of Pasadena och en personal designer på Chrysler, designade PT Cruiser. Mr Nesbitt blandade modern design med utseende av panelen lastbilar från 30-talet och hot rods av 50-tal och 60-tal. Addera Awards

Bil & Driver Magazine heter PT Cruiser 2001 North American Car of the Year.
End of an Era

Fiat köpte Chrysler Corporation 2009. Fiat meddelade att PT Cruiser Final Edition kommer att lanseras under fjärde kvartalet 2010 till salu i 2011 --- det sista året av PT.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112619.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.