Hur man byter släpvagnsaxlar

Axlarna på en släpvagn är utformade för att hålla upp en viss mängd vikt, beroende på mängden last som släpet har fått betyget. Om du vill öka lastkapaciteten på din trailer, du vill byta ut axlarna också så att de inte misslyckas under den nya, tyngre belastning. Det är inte tekniskt svårt, men innebär en hel del tunga lyft. I det här fallet är projektet fordonet en 14-fots sluten bil släpvagn, men processen är liknande för andra vagnsmodeller liksom. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel uppsättning
ersätter axel
1 till 2 assistenter

Visa fler instruktioner
1

Lyft vagnen upp i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att trailern är fast på läktarna innan krypa under den. Ta bort alla däcken med däcket järn.
2

Lossa bromsledningarna kör till bromsarna, om vagnen är utrustad så, med hjälp av en rad skiftnyckel. Sedan skruva isär axeln från bladfjädrarna på U-bultarna med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Om släpet har stötar, koppla bort dem vid denna tid med spärrfunktion.
3

Placera din assistent på ena sidan av axeln, med dig på andra, och lyft axeln över mot en sida för att få axeln fri av bladfjädern. Upprepa processen på andra sidan tills axeln är helt fri från släpet, dra ut den från under vagnen.
4

Skjut ersättande axeln under släpet med hjälp av din assistent och placera den på bladfjädrarna genom omkastning av förfarandet i steg 3. Fäst den nya axeln till bladfjädrarna använder 1/2-tums Ratchet och uttag, samt chocker om så utrustad. Installera om alla bromsledningar använder linjen skiftnyckel.
5

tillbaka däcken på den nya axeln med däck järn, sedan sänka släpvagnen bort av domkraften med domkraften.
Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112587.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.