Tre typer av bromssystem Oljud

Om bromsarna på en bil gör någon typ av buller i körning och bromsning förhållanden, är det ett tecken på ett fel. Oljud kan vara en mängd olika broms och broms montering systemfel, eller de kan vara andra problem som uppstår när rörelse bromsning skapar rörelse i en annan del. Detta kan innefatta styrning delar, fästen motor och fästen överföring. Skrapning

Bromsar kan göra ett skrapande ljud vid låga hastigheter, vilket kan börja lugnt i en rytm sammanfaller med hastigheten på bilen och gradvis bli mycket högre. Den skrapning rytm kommer att öka i hastighet som bilhastigheterna upp och sedan blir ohörbart vid högre hastigheter. Detta kan vara ett tecken på bromsbackar eller kuddar som är helt nedslitna till metallen, och i detta fall kan bromsarna inte stoppa bilen när det handlar om metall-till-metall-bromsning. Kontrollera och bromsbackar för slitage och byt ut dem om det behövs. Hjullager som är löst eller har misslyckats kommer också orsaka detta ljud, de behöver ompackning eller utbyte. Ett skrapande ljud kan vara ett tecken på att monteringsutrustning för skivbromsar behöver justeringar eller byte. Justeringar kommer att hålla skivan kuddar på plats så att de inte rör sig och orsaka skrapande ljud.
Clunking

clunking eller dunkande ljud kan höras vid tillämpningen bromsar på en bil. Hårdare bromsning skapar en starkare ljud vid högre hastigheter. Detta kan vara ett fel i styrningen delar liksom rack-and-pinion styrning på en front-wheel-drive fordon eller styrstag slutar på en bak-hjulsdrivna fordon. De styrande delarna kan vara spruckna eller trasiga och behöver bytas ut innan de är oanvändbara.

Stötdämpare och fjädrar kan orsaka en clunking oljud vid inbromsning om de är lösa eller trasiga. Ibland kan dessa fjädringskomponenter gynnas av en anpassning eller de kan behöva bytas ut. Bromsok som håller skivbromsklossar på plats kan vara ur justering, vilket kommer att orsaka clunking. Justera eller byta bromsok är lämpligt om det är fallet. Trasiga motor och transmission uppbär också göra ett högt clunking ljud när bromsarna är i bruk strax före eller efter det att fordonet stannar sin rörelse framåt.
Squealing

skrikande ljud när de ansöker bromsarna kan peka på lera, smuts eller bromsdamm på kuddar eller skor som rengöring och slipning kommer att fixa. Bromsbelägg och bromsbackar kan bära ut på grund av användning och behöver bytas ut eller de kan ha för hög värme problem, vilket kan hänföras till en brist på bromsvätska. I överhettning fall kan ett fordon dra åt sidan eller bevis av ånga och rök kan visas runt det däcket. Bromsbelägg och bromsbackar kan också ha ett gnisslande ljud som är i deras makeup av tillverkarna. Denna hörbart ljud är en signal att byta bromsar innan de blir farliga och orsaka olyckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112571.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.