Mittmonterad Vs. Rear Mount på en brandbil

Mid-mount kontra rear-mount positionering av en stege på en brandbil är en viktig faktor i hur väl en lastbil passar behoven i en avdelning. Hänsyn måste tas till de fördelar och nackdelar med både innan beslut fattas. Hållarläget

mittmonterade brandbil har en hink placerad på baksidan av lastbilen, medan en bakmonterad brandbil har en hink på framsidan.

Höjd och längd

Höjden och längden på en brandbil påverkar hur lätt operatören kan förhandla gator. Brandbilar med bakmonterade stegar är kortare och längre än mitten monterade lastbilar. Att ha en högre truck kan orsaka problem i en stad med flera låg-clearance områden.
Center of Gravity

Placeringen av stegen mount påverkar manövrerbarhet av brandbil, som är en viktig faktor vid körning i höga hastigheter. En mid-mount brandbil har en lägre tyngdpunkt, ökad manöverförmåga.
Sikthinder

hink på en bakmonterad plattform lastbil hänger direkt över Hytten på trucken när i körposition. Detta kan orsaka view hinder för fordonets förare.
Compartment Space

Bakmonterad brandbilar har mer fack utrymme än mittmonterade lastbilar. Detta kan vara en stor faktor när man transporterar utrustning till en brand scen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112555.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.