Metoder för start tre fas asynkronmotorer

En trefas asynkronmotor använder trefas växelström elkraft för att leverera el till de enheter som den ansluter. I de tre-fas system, tre krets ledare levererar tre alternerande strömmar av samma frekvens till en destination. Elkraft distributionsnät, stora motorer och stora elektriska laster använder en tre-system fas induktor för att leverera elkraft. Direkt Online Starta

Direkt på nätet börjar även känd som över linjen börjar och full spänning start, innebär anslutning av varje terminal av en trefas asynkronmotor till en separat rad i en enhet. I detta arrangemang är motorströmmen samma som ledningsströmmen och polspänningen hos induktionsmotorn är lika med nätspänningen. En nackdel med den direkta online-startmetod är att statorn drar en hög ström som kan skada lindningarna i trefas induktionsmotor. Den direkt online startmetod kan också orsaka ett spänningsfall eller variationer som kan påverka apparater längs linjen. Addera Wye och Delta Connections

en Y-eller Y-koppling, lindningarna hos induktionsmotom ansluta från förrådspåsarna faserna till neutralläget. I ett delta eller nät anslutning, lindningarna ansluter mellan utbudet faserna. En Y-koppling skapar högre spänning till lindningarna för trefas induktionsmotor än en delta-anslutning. En förrätt med möjlighet att utnyttja både stjärnan och delta anslutningar, även känd som en wye start delta springa anslutning, initierar trefasmotor med en Y-anslutning sedan överför till en delta-anslutning när motorn når en viss hastighet. En nackdel med stjärn-delta-anslutning är minskningen av spänningen och den låga startmomentet som kan ha en negativ effekt på enheter eller pumpar som har en högt startmoment. En stjärn-delta-anslutning är mer komplex än en direkt online-anslutning eftersom den använder en hastighet switch och timers. Den induktionsmotor kräver en chock att börja och annan chock när YD-anslutning överföringar från Wye till deltat. Wye-delta-metoden är ofta lämpligt för partiell acceleration.
Series Reactor Connection

En reaktor i serie med anslutningarna i motorn minskar polspänningen hos induktionsmotorn, minska den initiala strömmen. Impedansen minskar när induktionsmotorn accelererar tills en bypass metod gör motorn gå på fullt varvtal och full spänning.
Variable Frequency Drive

En variabel frekvens Frekvensomriktaren startar en tre-fas asynkronmotor med en frekvens tillräckligt låg för att initiera en full-märkmomentet utan en startström av ström. Den låga frekvensen ökar vridmomentet eftersom det ökar impedansen hos rotorkretsen med eftersläpningsfrekvensen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112542.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.