Expansionskammare FAQ

MC expansionskammare är en gemensam men lite förstås, utrustningen. Även motorcyklar som är utrustade med fyrtaktsmotorer inte har expansionskammare, är de fortfarande en viktig komponent på cyklarna som gör bruk av dem. Att förstå hur en expansionskammare fungerar och vilka fördelar det ger är viktigt att välja den bästa cykeln för dig och förstå hur maskinen fungerar. Vad är det?

En expansionskammare är ett annat namn för ett avgassystem som används på en tvåtaktsmotor. Namnet kommer från det faktum att avgaserna bokstavligen expanderar när den når en bredare del av avgasröret. Expansionskammare är lätt att identifiera på grund av deras utbuktande utseende. Emellertid är utbuktningen själva området kallas uppehållsfasen sektion. "Expansion Chamber" hänvisar faktiskt till hela avgassystemet. Addera Vilka Cyklar Använd One?

Alla motorcyklar och andra maskiner som drivs av en tvåtaktsmotor användning en expansionskammare. Detta beror på att en expansionskammare är särskilt utformade för att göra användning av avgas som kommer från en tvåtaktsmotor under dess förbränning /utblåsning cykel. Motorcyklar och bilar som använder en standard fyrtaktare headers motor Använd i stället en expansionskammare avgassystem konfiguration. Addera ditt Hur fungerar det?

En utbyggnad kammare fungerar väldigt mycket som en motor turbo eller kompressor. Avgaser komma in i avgassystemet i vågor, en för varje rotation av motorn. Dessa gaser expanderar när de når den bredaste delen av expansionskammaren, känd som bor avsnittet. Eftersom gaserna fortsätter att strömma i riktning mot avgasröret, är de komprimeras av förträngning av den konvergenta sektionen. En del av avgaserna tvingas bakåt mot motorn, där dess tryck tvingar mer luft in i förbränningskammaren under intag, vilket resulterar i en starkare arbetsslag under förbränningen. Hur är de utformade
?

p Det finns många olika mönster av expansionskammare, några mycket likartade och andra radikalt annorlunda. Detta beror på att varje motor kommer att få mest makt från en expansionskammare som just är inställd genljuder i synk med frekvensen av motorn. Lätta eftermarknaden expansionskammare är ett bra sätt att lägga makten till en tvåtaktsmotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112539.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.