Drag-Krav för ett femte hjul Trailer

påhängningshöjder missöden är installerade i sängen av en pickup och används för bogsering stora laster. Boskap och Camper Trailers kräver ofta ett femte hjul hitch att dra dem. Den femte hjulet Hitch gör vagnen mer stabil och ger dig möjlighet att dra mer vikt mer säkert än stötfångare missöden. Påhängningshöjder missöden ta upp mycket utrymme på baksidan av en pickup och är dyra att ha installerat. Det viktigaste är dock vad bilen klarar. Det finns ingen anledning att ha ett femte hjul dragkrok monteras i ett fordon som inte kan dra storleken på lasten som skulle kräva ett femte hjul skumt. Grundläggande krav på fordon

Innan du ens ser till att ha ett femte hjul hitch installerat i din bil, se till att din bil har bromsar och fjädring hanterar vagnen du tänker dra. Tillverkaren kan lämna denna information, men kom ihåg att de siffror de ger är de maximala kapaciteten för ditt fordon - inte vad du kan dra lätt eller ens den mest säkert. Se också till att rutan på din pickup är tillräckligt lång för att tillåta att släpfordonet vända. Har det femte hjulet skumt installeras av en professionell. Varje fordon har en grov rating fordonets vikt (GVWR), som berättar maximibeloppet Addera totalvikt

av vikt att fordonet kan hantera. Detta inkluderar själva fordonet, passagerare, last och allt som bogseras. Du ska aldrig överstiga GVWR. Den GVWR finns på etiketten mellan dörren och dörrkarmen i förardörren på de flesta fordon. När räkna med GVWR att inkludera något som bogseras, inte räkna inte hela vikten på släpvagnen. Figur bara skumt vikt, vikten som bärs av dragfordonet, i GVWR. Med ett femte hjul hitch du kan räkna skumt vikt är mellan 15 och 25 procent av den totala vikten för släpvagnen och dess innehåll.
Bromsar och lampor

En broms controller är ett måste för bogsering av ett femte hjul släp. Detta knyter släpvagnens bromsar bromsarna på din bil, så när du trampar på bromspedalen det ansätter bromsarna till både bilen och släpet. Du bör kunna stanna fordonet och släpet med bara dina fordonsbromsar, men elektriska släpvagnsbromsar ger dig ytterligare bromskraft. Det är viktigt att känna till bromssystemet och att se till att den är väl underhållna, speciellt innan du beger dig in i okända, kuperad eller högtrafikerade områden.

Bromssystemet kan vara fabriksinstallerad på nyare , tunga fordon, men om din bil inte har en släpfordonets bromssystem, måste du ha en installerad i en mekaniker butik eller där du köper din släpvagn.

också att lamporna på släpet fungerar korrekt och att ledningarna ansluter lamporna på släpet till bilen är i gott skick och att kontakten inte är anfrätt eller skadad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112531.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.