Hur man lägger in en Serpentine Belt på en bil

Ett tecken på att ett fordons serpentin bälte behöver bytas är en skrika från under huven som gradvis blir värre. En Serpentine belt syfte är att driva tillbehören installerade på en bilmotor, såsom en generator, vattenpump eller servopumpen. Bälten måste vara under viss spänning för att fungera korrekt, vilket är syftet med en remspännare i en bil också. Saker du behöver
Bruksanvisning
Ratchet
Shim brickor
remspänningsmätare borste
Wire eller broms renare
Remspännare
Serpentine belt
Show Fler Instruktioner
steg för att byta Serpentine Belt
1

Studera den gamla bandets routing. Om bältet är fortfarande på plats, bör det inte vara svårt, men om bandet klampade upp, bör ett bälte-routing plakat finnas tillgängliga under huven visar routing, eller bruksanvisningen oftast har en routing diagram. Om det behövs, skissa korrekt routing innan du tar bort remmen.
2

Använd en spärrfunktion för att lossa bältet och trä ur den från remskivorna (många fordon har en gemensam 3/8-inch-square hål i remsträckarens arm att frigöra spännaren). Inspektera bältet för skador. En mycket gamla remmen kan uppvisa sprickor, och sönderfallande bandkanterna kan visa problem med remskivor, löphjul eller spännare. Vid behov, justera eventuella böjda tillbehör-fästen, vilket kan göra remskivor krokig. Du kan böja den på plats igen eller använd ett brickor par shims för att göra jobbet.
3

Kontrollera sträckaren, eftersom trissan ska löpa smidigt. En lämplig mängd av spänning och någon friktion i pivot är målet. När du har installerat den nya remmen, kan du använda en remspänningsmätare att kontrollera detta.
4

Kontrollera om området bältet är fet, eftersom motorolja kan snabbt förstöra bandets gummi. Städa upp all olja och reparera eventuella otäta motor tätningar eller packningar. Kontrollera också skivspåren för gammalt gummi eller smuts, som du kan rensa ut med en stålborste eller bromsrengöringsmedel.
5

Håll spännaren slack med ena handen medan trär den sista rullen medan du installerar en nya spännaren och remmen. Montera remmen runt vevaxeln remskiva och arbeta motsols. Men se till att du håller en liten spänning på remmen, annars kommer det att glida av.
6

Atart motorn och låt den gå ett par minuter efter att du installerat bältet. Observera spännarmen. Märket på spännaren kroppen bör vara mellan de höga och låga betyg om bältet har installerats på rätt sätt. Också, installera någon radiator shrouder du bort att initialt komma åt bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112514.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.