Bobcat Loader Felsökning

Bobcat är en av de ledande tillverkarna av skid-steer-lastare och har stadigt förbättrat sina produkter i mer än 50 år. Den kompakta, kraftfulla maskiner är bra för att flytta tunga laster i och runt alla typer av arbetsplatser. Rödlon lilla bredd och manövrerbarhet gör det möjligt att överföra material snabbt och effektivt. Felsökning en Bobcat lastare innebär att titta på motorn, hydrauliken och de elektriska /styrsystem, eftersom de flesta problem uppstår med dessa komponenter. Motor

Bobcat lastare har en bakmonterad dieselmotor. Om motorn inte startar eller inte fungerar korrekt, börja med att kontrollera bränslesystemet (tank, bränsleledningar och bränslefilter). Dieselbränsle filter måste bytas regelbundet, oftare i dammiga arbetsmiljöer. Se till att bränslet flödar fritt från tanken till bränsleinsprutarna. Kontrollera injektorer för igensättning om motorn inte fungerar smidigt.

Glödstift värma förbränningsrummen så att motorn startar ordentligt när det är kallt. De glöd-plug ledningstrådar är placerade på vardera sidan av motorn. Kontrollera sina anslutningar för att vara säker på att de sitter ordentligt.

Också till att gasvajern är säker på spjällhuset. Följ bara kabeln från gaspedalen till spjällhuset på översta framsidan av motorn. Dessa kablar kan arbeta sig förlora. Addera Hydraulik

Om lastaren inte fungerar korrekt, kontrollera den hydrauliska vätskenivån. Överfyll inte behållaren, hydrauliken fungerar bäst med den exakta mängden vätska i systemet

Kontrollera det hydrauliska bränslefiltret.. Om det är igensatt och vätska kan inte flöda fritt, strömmen till lastaren kommer att minskas.

Kontrollera att hydraulpumpen (placerad framför motorn) arbetar med specifikationer. Pumpen kan vara direkt-drive på motorn eller kört bälte, beroende på modell, om det är remdriven, se till att bältet är tät och inte sliten eller slitna

Kontrollera kopplingar för alla hydraulledningar. för läckage eller dåliga anfall. Gör de undersökningar när det hydrauliska systemet är trycksatt och motorn och pumpen är i drift. Pinhole läckor är mer uppenbart när vätskan är under tryck (trycket är högt, så skyddsglasögon och handskar för att undvika skador).

Kontrollera alla tätningar och kopplingar till reglerventiler. Se till att ventilerna helt öppna och stänga.
Styrsystem

Om joystick för lastaren och styrningen inte svarar, se till att alla anslutningar är säkra. Du kan behöva byta joystick kretskortet (belägen i joystick armstöd) om problemet kvarstår. Se också till att anslutningstrådarna från joysticken till hydraulpumpen och ställdon ansluts. Långsam respons kan indikera fel styrsystem.
P Det finns säkerhetsbrytare hela Bobcat på olika paneler och förarstolen. Varje felfunktion dessa switchar kan orsaka problem. Kontrollera brytare för goda förbindelser och väl fungerande. Överdriven batteriförbrukning kan också indikera en dålig krets.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112506.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.