Kubota Tractor Underhåll

Kubota i Japan tillverkar ett brett sortiment av traktorer och tung utrustning för schaktning, lastning och transport. Att upprätthålla en Kubota traktor innebär att veta fyra mekaniska system och se var och en arbetar enligt specifikationer: smörjning och kylning, drivlina, styrning och bromsning och elektriska. Behåll dessa fyra systemen och traktorn kommer att ha år av bekymmersfri och lönsam verksamhet. Smörjning och kylning

motordrivna fordon behöver ren olja för smörjning och kylvätska för att hålla motorn från smältning själv. Den Kubota motor har oljetråget ligger i mitten av motorrummet. Hitta avtappningspluggen (en stor sex-sidig mutter) och placera en hink under pluggen. Ta bort pluggen med en skiftnyckel och tappa ur oljan. Ligger på sidan av motorn är en plastsoppan-burk formad plast cylinder. Det är oljefiltret. Ta det med ett filter skiftnyckel (ett verktyg som kostar några dollar) och installera ett nytt filter. Dessutom, beroende på den miljö där du styr traktorn, kolla luftfiltret dagligen. Luftfiltret är beläget nära framsidan av motorn i en kvadrat plastlåda. Mycket damm och smuts kan orsaka att filtret täppa snabbt. Byt ut den om det finns för mycket smuts att borsta bort.

Kylarlocket är rätt på toppen av motorn chassit. Öppna den när motorn är kall och kontrollera vätskenivån. Lägg till fler om det behövs.
Drivlina

drivlinan är motorn, transmissioner och axlar. När oljan byts kolla alla tändstift och gnista sladdar plugg bly. Dessa är placerade på vardera sidan av motorn. Om en plugg eller bly är alltför nedsmutsat med svart kol uppbyggd eller olja, rengör med en tråd metallborste. Kontrollera också anslutningen ledaren tändstiftet och rengör eventuella korrosion. Kontrollera transmissionsolja i transmissionsolja påfyllningslocket. En liten Mätstickan visar rätt nivå. Använd instruktionsboken för att hitta alla smörjpunkter. Dessa är små beslag en fettspruta kan fästa till och injicera en liten del av fett. Dessa beslag längs hela botten och sidan av motorn, axlar och växellåda på traktorns botten.
Styrning och bromsning

Kontrollera att det inte är alltför mycket spel i ratten eller bromspedalen. Om du flyttar antingen mer än en tum innan hjulen snurrar eller bromsarna tar, kontrollera justeringen styrlänkaget och bromsen vätskenivåer. Styrningen justering görs när rattstången möter framaxeln. Sväng vänster eller höger som indikeras av bruksanvisningen. Bromsvätska tillsätts till bromsvätska lock intill väggen mellan motor och förarhytt. Kontrollera alla bromsljus, varningslampor, strålkastare
Elektrisk

, horn och säkerhetsfunktioner fungerar korrekt. Markera rutan säkring först om någon elektrisk apparat eller ljuset inte fungerar. Byt ut glödlampor om det behövs. Alla lampor på Kubota Tractor kan nås med en skruvmejsel för att ta bort plasten reflektorskydd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112501.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.