Hur man ändrar Lager på en båttrailer

Byte av lager på din båttrailer hubb bör ingå i det regelbundna underhållet på släpet. Båtsläp tillbringar mycket tid i vattnet, och även de bästa fetterna och lager kommer så småningom skadas av vattnet. Om du startar din båt i saltvatten, kan skadan vara större än, och om den inte underhålls, kommer lagren så småningom misslyckas. Använd en god kvalitet fett och kontrollera lagren ofta att förlänga sitt liv, men ändra lagren vid första tecken på skada för att undvika långsiktiga problem. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
skruvmejsel
Tänger
Hylsnyckelsats
lagerfett
Rena trasor
liten hammare
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Höj släpvagn däck från marken med en domkraft och stödja den under axeln med pallbockar. Ta bort muttrarna med en rörtång dra sedan däcket och hjulet från navet. Ställ dem åt sidan.
2

Bänd dammskyddet utanför centrum av navet med en flat skruvmejsel och placera sprinten undertill. Ta bort sprinten med en tång och kassera den. Du kommer att ersätta den med en ny under monteringen.
3

Lokalisera och ta slottet muttern i mitten av navet. Du kan använda en hylsa och spärrskaft om du har en tillräckligt stor eller en stor uppsättning av tång för att ta bort denna mutter.
4

Wiggle navet för att frigöra den yttre lagret. Ställ den åt sidan på en ren trasa och ta bort navet från spindeln. Dra rakt ut på det för att ta bort det.
5

Lay navet nedåt på en ren trasa och använd skruvmejsel för att bända upp oljan täta ut på baksidan av navet. Var försiktig så att du inte repar navet med spetsen på skruvmejseln. Ta det inre hjullagret från navet.
6

Packa det nya lagret med nya hjullager fett. För att göra detta, lägg lite fett i handflatan. Skjut in lagret i fettet och använda handen för att tvinga fettet in i sprickor och håligheter i lagret. Var noga med att få så mycket fett som möjligt runt rullarna på lagret.
7

Placera den nya inre lagret på baksidan av navet och lägga en ny fettätning på navet. Tryck tätningen på plats med en hammare, som är noga med att hålla det torget tills tätningen bottnar i hålet.
8

Torka spindeln med en ren trasa och ta bort allt gammalt fett från det . Coat den med nytt fett och skjut navet på spindeln. Montera det yttre lagret tillsammans med några brickor som kom ut när du tagit bort de gamla lagren och snurra slottet muttern på spindeln.
9

Dra slottet, muttern samtidigt snurra navet, för att hjälpa lagren säte i navet och spindeln. Dra åt muttern tills navet slutar snurra sedan backa ut ungefär en fjärdedel av ett varv. Installera en ny saxpinne och böj ändarna över att hålla den i.
10

tillbaka dammskyddet och knacka det på plats med en gummiklubba. Sätt tillbaka hjulet och lug nötter på navet. Dra åt muttrarna tills de ombonad med en rörtång. Upprepa dessa steg på den andra hubben sedan höja vagnen med domkraften och ta bort domkraften.
11

Sänk trailern till marken och dra tappmuttem fullt med en rörtång eller hylsa och spärrskaft . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112489.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.