Vad är en V6 motor?

Det finns ett antal bilmotorer, från fyrcylindriga den kraftfulla V-10. Dessa motortyper innefattar bensin, diesel, hybrid-el och bio-diesel. V-6 är en allmänt använd motor i många märken av bilar. Namn

Namnet V-6 kommer från formen av motorn. Det finns sex cylindrar, tre till en sida, och de vinkel bort från motorns centrum i form av ett "V"
Hästkrafter

V- 6-motorer har ett större utrymme för förbränning än en fyrcylindrig motor, vilket ger större hästkrafter, eller mätning av effekt per enhet. Detta innebär att V-8 och V-10 motorer har ännu högre hästkrafter än en V-6.
Bränsleekonomi

​​
Eftersom förbränningen området för en V-6 är större än en fyrcylindrig, som är känd för högre miles per gallon (vissa genomsnitt 45), V-6 varierar från 15 till 29 MPG.
Life

Vissa bensin V-6 motorer kan köras upp till 200.000 miles utan en större ombyggnad, medan andra kommer att ge ut vid 100.000. Detta beror på hur väl du tar hand om den och kvaliteten på motorn från fabriken. Addera Inline-6 ​​

inline-6, eller I-6 motor, är mindre vanligt än en V-6, men har färre problem med kolv slitage på grund av dess cylinder position rakt upp och ner istället för en "V"-form.
populära bilar med V- 6

Chevrolet gör sin Camero med en V-6 alternativ, liksom de flesta av sina små lastbilar. Ford gör sådana sedaner som Taurus och fokus med en V-6. Mid-size Sport Utility Vehicles som Toyota Four Runner och Jeep Wrangler också kommer laddade med en V-6.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112488.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.