Hur konverterar man från Diesel till Fryer Oil

Regelbundna fordon som drivs med diesel kan konverteras för att köras på används fritös olja (även kallad rak vegetabilisk olja, eller SVO). Används fritösen olja kan erhållas genom att samla den från restauranger som använder fritöser. Konvertera en vanlig diesel för att köra på som används fritös olja kräver tillsats av en konverteringssats för att kunna köra bilen på vegetabilisk olja. När du installerar en konverteringssats, kommer du minska ditt beroende av petroleum. Saker du behöver
Dieseldrivna fordon
Bränsletank konverteringssats Sida 2 - till 3-gallon sekundär bränsletank
Grinder
Värmeväxlare
Borrmaskin
Metal skruvar
Right Stuff (Permatex) katalog Slang Splitter Review 3-line bränsleslang
bränsleventiler
bränsleledningar
kylmedelsledningarna
3-port omkastarventil
SVO bränslefiltret
T-ventil
Väljare
Visa fler instruktioner
Sekundär Tank Setup
1

Hitta ett gammalt fordon som körs på diesel genom att leta efter begagnade bilar på nätet eller i din lokala tidning.
2

köpa ett kit bränsle konvertering och installera det själv eller få det professionellt installerat. Bränslet ombyggnadssats används för att installera en sekundär tank på fordonet (se Resources nedan). Skär ett hål i toppen av den sekundära bränsletanken med en slipmaskin för värmen
3

värmeväxlaren. Placera plattan i värmeväxlaren över hålet och göra en markering i varje hörn för skruvar.
4

Förborra skruvhålen i värmeväxlaren plattan och den sekundära bränsletanken med hjälp av en borrmaskin .
5

Ansök Permatex s Right Stuff tätningsmedel till botten av utbyten plattan och ställ sedan in i hålet i den sekundära behållaren (se Resources nedan). Fäst plåten till tanken genom att sätta skruvar i skruvhålen och dra åt dem med borrmaskin. Applicera Permatex s Right Stuff över skruvarna för att täta eventuella luckor.
6

Placera sekundära bränsletanken i bagageutrymmet eller i bilens reservhjulsbaljan, om tillgängligt.
7

Ta kylvätskeslangen som är anslutet till kylaren. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast slangklämman.
8

Montera en slang splitter till kylaren så varmt vatten kommer att skickas till värmeväxlaren.
9 < p> Kör en 3-line slang för kylmediet och bränsleledningen från den sekundära behållaren till motorrummet. Linjerna kommer att behöva köras under bilen, vilket kan kräva borra eller skära ett hål i botten av stammen för att köra raderna.
10

Anslut två av slangledningar till värmeväxlaren och den tredje slangen linje till bränsleledningen på den sekundära bensintanken.
11

Anslut de två linjer från värmeväxlaren till slangen splitter på kylaren. Se till att ansluta kylmedelsledningen från motorn till splitter samt.
Fuel Linjeinställning
12

bort bränsleledningen som löper från den ursprungliga bränslefiltret och injektorn pumpen. Fäst bränsleledningen från den sekundära behållaren till ingången på SVO bränslefiltret.
13

Fäst ursprungliga bränslefiltret till väljarventilen ingångsport. Anslut utgången från SVO bränslefiltret till bränslet väljarventilen sekundär ingång.
14

Bifoga en T-ventil mellan väljarventilen ingångsport och insprutningspumpen.
15

Ta avkastningen bränsleledningen från utgången av bränsletanken och injektor pump. Återanslut returbränslet linje till T-ventil som placerades mellan väljarventilen ingångsport och insprutningspumpen.
16

Montera omkopplaren på bilens instrumentbräda för att slutföra installationen. Använd antingen en manuell omkopplare eller en elektrisk omkopplare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112433.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.