Hur identifiera fläktrem Brus

Fläktrem buller från motorutrymmet på en bil kan ha många orsaker. För att diagnostisera buller fläktrem, måste du isolera när ljudet kommer från att veta vad du kan behöva ha fixat. Fläkten och andra tillbehör i en motor är oftast drivs av de viktigaste Serpentine belt. Du kan diagnostisera näsa fläktrem genom att visuellt inspektera bältet eller kontroll för en dålig inverkan på en remskiva. Saker du behöver
Krita
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om bältet verkar sliten. En sliten eller nött fläktrem kan ha en del av det yttre tyget lossna, vilket kan komma i kontakt med delar av motorn och gör ett ljud.
2

titt för att se om det finns sprickor som har utvecklas. Sprickor i remmen kan orsaka små bitar att bryta som kan göra ljud i motorn.
3

Undersök bältet för att se om det finns en liten sten eller andra små föremål i ett spår av bältet. Alla föremål fastnat i ett bälte spår kommer att orsaka ett ljud när det körs dock remskivorna.
4

Kontrollera om bältet verkar blöt. En våt bälte kommer inte göra ordentlig kontakt med remskivorna och kan orsaka ett gnisslande ljud.
5

Ta bilen till en mekaniker för att se om remspännaren går dåligt. En dålig remspännaren kan leda till en lös rem, vilket kan orsaka ett ljud.
Kontrollera om Bad Remskiva
6

Place krita runt kanten av en av de trissor som används för Serpentine belt. Krita visas att lysa när skivans varv.
7

Starta fordonet och sedan titta på remskivan när den roterar.
8

Lyssna efter en sund och se om den inträffar samtidigt den krita ljusare på remskivan. Om ljud hörs varje gång krita ljusnar, har trissan förmodligen ett dåligt lager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112429.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.