Hur Wire en Bosch relä

En Bosch relä är ett kablage som används för att hjälpa till att starta ett fordon, till exempel en buss eller lastbil, när motorn är varm. Reläet håller elektrisk ström isoleras från batteriet och hindrar den från att nå startmotorsolenoiden tills det behövs för att starta fordonet. En Bosch relä kan förbättra den elektriska vägen för äldre fordon som har problem att starta när den är varm. Saker du behöver
Bosch lågspänning relä kit
Wrench
Skruvmejsel
Borrmaskin
Elektrisk
tejp
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss batterikablarna från batteriet. Lämna aldrig batterikablarna anslutna när du arbetar med elektriska ledningar.
2

Hitta en plats nära till startmotorn att montera reläet. Du kan ta ut en av skruvarna som används för att säkra starter och montera reläet där. Addera 3

Montera reläet så att anslutningarna på reläet är vända nedåt, så att vatten och smuts kommer inte att samla in reläet. Fäst reläet till startmotorn med skruvmejseln och den gamla skruven du tog bort i steg 2. Använd en längre skruv om det behövs.
4

Dra ut eller koppla bort kabeln till tändningslåset från startmotorsolenoiden kontakten. Detta är vanligtvis en röd tråd som har en svart rand. Du kan behöva använda en skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen.
5

Fäst strömkabeln till den blå kabeln terminalen på reläet. Tråden kommer att ansluta till reläet med en tryckknapp kontakt.
6

Fäst den svarta reläet kabeln till terminalen och dra åt muttern med skiftnyckel.
7

Leta batterikabeln tråd på startmotorsolenoiden och ta bort den genom att lossa muttern på terminalen med en skiftnyckel. Fäst den röda kabeln från reläet till terminalen och sedan åter ansluta batteriet kabel tråd till terminalen. Dra åt muttern på terminalen med skiftnyckel.
8

Anslut den gula (negativa) ledningen till jord-anslutning som är icke-korroderat. Anslutningsdonet har en metallring som kan användas med en skruv. Ta bort en skruv med en skruvmejsel eller använd skruven som du använde för att montera reläet.
9

Anslut batterikablarna till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112414.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.