Typer av traktordäck

Världen skulle inte vara där den är idag utan traktorn. Uppfanns i mitten av 1800-talet, var det först användes i virket och gården industrier. De första traktorerna hade inte gummidäck, men stålhjul med järn klackar eller knapar för dragkraft. Dagens avancerade maskiner, utrustade med klimat-kontrollerade hytter och stereoapparater, har också några av de kända mest sofistikerade däck. Tidiga Däck

även om det första luftfyllda däck fanns tillgängliga för allmänheten i början av 1900, var jordbrukstraktorer plöjer fortfarande genom fält på grov-ridning stålhjul. Det var inte förrän 1932 som den första gummit traktordäck blev tillgängliga för amerikanska jordbrukare. Det var viktigt, för med luftfyllda däck, kunde bönderna resa från fält till fält via länsvägar utan risk för att skada sina hjul. Addera Traktor Tire Pressure

skillnad däck på en bil, jordbrukstraktorer, och i viss mån konstruktion traktorer, verkar på en mycket lägre inflationstryck. Bönder drivs i fält ofta våta och sankt, igång med däck pumpade motsvarar graden av bilar orsakade maskinerna att sjunka ner i marken. För att undvika att bli fast, hade inflation måste minskas till ibland 10 eller 12 pounds per square inch, som orsakade däcken för att fördela dragkraften över en större yta. Men minska däcktrycket placeras enorm stress på sidoväggarna, och traktor-däck beslutsfattare reagerade genom att öka sidovägg styrka.
Construction Däck

jordbrukstraktorer visade sig vara så hållbara och kraftfulla att de snabbt blev populär i byggbranschen som grävmaskiner och frontlastare. Men däcken som vanligen används i våta områden inte skulle räcka på hårda trottoaren villkor. Medan ballongdäck fungerat bra för jordbruket, skulle de bära ut för snabbt för grävmaskiner verksamma på hårda ytor. Entreprenad däck, även känd som "kombination" däck, kombinera djup klack design med ballong funktioner för en punktering-resistent, heavy-lagers sidovägg design.
Däcktyper

Cross-ply däck har en diagonal struktur med en enkel design. De olika skikt lagren sträcker sig till pärlorna och är lagda med alternerande vinklar mindre än nittio grader mot mittlinjen på däcket. De är stela, starka och hållbara på hårda ytor.

Radial läggs på en sann nittio grader mot mittlinjen som ger mer flexibilitet och mindre rullmotstånd. Populär inom byggbranschen, utför de bättre vid högre hastigheter än diagonaldäck.

Rib framdäcken för två-hjulsdrivna traktorer erbjuder upp till fyra revben som kör i samma riktning som däckets rotation, som ger resistens mot sidan slip, och de är självrengörande för positiv styrning.
Kostnad

Även om de flesta jordbrukare och entreprenörer "första prioritet är prestanda, är däck kostar fortfarande en faktor. Typiskt en bakre däck för en traktor kan köra flera hundra dollar, och ett par hundra eller så för ett framdäck. Det är på grund av denna kostnad som operatörerna är vanligtvis noga med att inte missbruka däcken genom att snurra dem eller kör dem i farliga förhållanden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112395.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.