Delar av en Yamaha Golfvagn

För dem som tror golfbilar är bara för de som spelar spelet, bara ta en semester till Catalina Island, 22 miles utanför kusten i Long Beach, Kalifornien Avalon, den enda staden på ö, är den enda gemenskap i den stat där golfbilar är den främsta formen av transport, och Yamaha golf bilhandlare är den enda "auto" återförsäljare i stan. Nästan varje person som bor i Avalon äger en golfvagn och de, bättre än de flesta golfare, vet de delar av sina vagnar. Gas vs Electric

På de flesta golfbanor, hittar du Yamaha golfbilar drivs av elmotorer. Detta är till stor del på grund av deras nästan tyst drift, vilket inte distrahera spelarna. Men ta en promenad genom centrala Avalon, Kalifornien, och du kommer att höra ljudet av bensinmotorer driver nästan alla vagnar i stan. Detta beror Avalons invånare är mer oroad förhandla kullarna än golfetikett. Yamahas första golfvagn introducerades 1979 och kom med en tvåtaktsmotor, kraftfull, men bullriga. Följande år, erbjöd företaget ett 48-volts elektrisk modell. Idag har Yamaha båda versionerna.
Huvudkomponenter

Liksom alla andra golfbilar, Yamaha modeller har en lätt ram, främre och bakre axlarna, och en glasfiber kropp med främre och bakre kåpor. En avskalad version kan köpas, men de flesta golfbanor och privata köpare vill ha en vindruta och tak. Yamahas stålram har en nackdel, särskilt för dem som bor på Catalina Island: Det snabbt bildar ytan rost i salt luft. Konkurrent Club Car gör sina ramar av aluminium. Dessa rostar inte, vilket gör Club Car den största konkurrenten för Yamaha-handlare i Avalon.
Vindskydd

Yamaha golfbilar har ett stycke vindrutan , lite av en nackdel på en varm dag när de boende inte kan känna vinden under resa ner fairways med en topphastighet på 19 miles per timme. En tvådelad, nedfällbar vindrutan, som tillåter den övre halvan för att fälla ned för ventilation, är tillgänglig för omkring $ 160. Båda vindrutor är tillverkade av plast och är mycket mottagliga för repor. Rengöring av vindrutan med någon typ av ammoniak-baserad produkt kommer att permanent "dimma" materialet.
Seats

Alla golfbanor använder tvåsitsig version med väska rack på baksidan. Men de flesta privata köpare på Catalina Island köper fyrsitsiga version, som inte har förmågan att bära klubbor. Yamaha gör också en sex-passagerare modell, med fyra säten framåt och två riktade bakåt. Det säljer för ca $ 11.000 nästan $ 3000 mer än den fyrsitsiga.
Övriga funktioner

Yamaha vagnar finns på de flesta golfbanor avskalad modeller och don 't komma med strålkastare eller horn, ibland även utan tak. Däremot har bolaget gör street-rättsliga modeller som kommer komplett med hel-och halvljus och blinkers.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112391.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.